Mărturia mamei unei copile de la clasa unde elevii erau umiliţi

Ultima actualizare:

    Severius Moldoveanu, profesorul de matematică acuzat că își umilește eleviifoto: computerblog.ro
Severius Moldoveanu, profesorul de matematică acuzat că își umilește eleviifoto: computerblog.ro

După ce joi (4 februarie), un profesor de informatică de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București a povestit pe Facebook despre modul în care unul dintre colegii lui de cancelarie își tratează elevii, scandalul ia amploare. Profesorul de matematică acuzat că își “invită” elevii să se târască în genunchi până la catedră dacă vor un punct în plus la notă, Severius Moldoveanu, lasă liceul fără elevi. Mama unei eleve a decis să își retragă fiica de la școala în care se întâmplă umilințele.

Conform Luminiței Macsim, mama elevei din Vianu, practicile de la ora de matematică sfidează normalul. Copiii nu au notele trecute în catalog la timp, iar sistemul de notare al profesorului nu este înțeles nici de elevi, dar nici de părinți. Mai mult, femeia spune că la finalul semestrului I al clasei a IX- a, 10 copii s-au retras din cauza orelor de matematică predate de Moldoveanu. Doamna Macsim recunoaște meritele dascălului care are olimplici internaționali, însă ceea ce este deranjantă este atitudinea acestuia față de tinerii pe care îi pregătește.

“Deci copiii, în săptămâna dinaintea vacantei dintre semestre, nu aveau decât o singură notă la matematică. Marți le-au adus tezele, li s-au pus notele din urmă, pe care nu știu cum le-a adus, pe ce anume, pentru că elevii nu știau ce alte note au la matematică.Ăsta este modelul semestru de semestru, din clasa a IX-a și până acum, la matematică, acceptat de toți: de copii, de părinți și de mine, până la urmă. La fel s-a întâmplat la finalul primului semestru din clasa a IX-a, s-a repetat în semestrul al II-lea și este neschimbat la finalul primului semestru din clasa a X-a. Dar de data aceasta, dupa ce au fost completate notele în catalog și prezentate în mare mediile, a apărut propunerea către copii: dacă cineva vrea să își mărească media, să se târască. Moment în care un copil s-a târât, după care a primit un punct în plus la medie”,  a declarat Luminița Macsim pentru HotNews.ro.

În plus, mama fetei care nu va mai învăța în Vianu consideră că elevii sunt manipulați de profesor. “El este foarte cool în fața unora, pentru că tendința copiilor, la vârsta asta, este oricum de a-i umili pe ceilalți. Pentru ăștia e cool. Într-adevăr, poate sunt și copii din clasă, care de frică nu spun nimic și se gândesc: până la urmă mi-am scos media la final, mi-a pus 5, 6 sau 7 nu știu cum, dar am trecut și îmi văd de treaba mea.”

Acesta nu este primul episod în care profesorul Moldoveanu își supune elevii la ceva umilitor. Acum ceva timp, un alt copil a fost pus să deseneze un cerc pe tablă și să scrie în interiorul lui  “Loc de dat cu capul”, luând totul doar ca pe o glumă nevinovată, atât profesorul, cât și ceilalți copii din clasă.

Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat. Ionel Florian Lixandru, inspectorul școlar general, a declarat pentru HotNews.ro: “ne-am autosesizat și vom trimite acolo o echipă de control. Am cerut și am primit o informare de la conducerea școlii, care ne-a confirmat că într-adevăr despre Colegiul Vianu este vorba. Comisia va verifica ce s-a întamplat, probabil va vorbi cu elevii și cu profesorul. Colegii mei vor decide modalitatea în care se va desfășura acest control”.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net