Mărturii de pe patul de spital! Povestea unei supraviețuitoare

Ultima actualizare:

    La numai 17 ani, Teodora a reușit să își păstreze calmul într-o situație de criză așa cum mulți adulți nu ar fi reușit să o facăfoto: captură video Antena 1
La numai 17 ani, Teodora a reușit să își păstreze calmul într-o situație de criză așa cum mulți adulți nu ar fi reușit să o facăfoto: captură video Antena 1

Calmul deosebit, stăpânirea de sine și o putere de caracter inimaginabilă au salvat-o de la moarte pe o adolescentă de 17 ani. Se distra la concert atunci când flăcările au cuprins tavanul clubului Colectiv. Noaptea de groază îi va rămâne în permanență în memorie Teodorei, una dintre supraviețuitoarele tragediei.

Deși se află, încă, pe patul de spital, cu multiple răni la nivelul feței și mâinilor, tânăra se află printre printre cei care au scăpat ușor din incendiul produs vineri seara (30 octombrie). Mai mult, Teodora a acceptat chiar să răspundă la câteva întrebări despre noaptea petrecută în clubul blestemat.

Adolescenta i-a povestit Andreei Berecleanu, într-un interviu difuzat la Observator, cum a reușit să scape cu viață. Și-a păstrat calmul, nu a țipat și nu a intrat deloc în panică, iar în urmă, ceea ce spera că se va întâmpla s-a adeverit: cineva a tras-o afară din infernul înflăcărat.

Iată povestea cutremurătoare a Teodorei

„Am fugit, la un moment dat m-am uitat în spate și l-am văzut pe prietenul meu care acum este ars și l-am prins de mână, numai că, în momentul în care m-am întors să-l prind de mână m-am împiedicat. Eram mai aproape de ușă. M-am împiedicat și am căzut peste niște oameni și în momentul ăla au căzut și niște oameni peste mine și-am fost prinsă între ei. Am stat calmă și nu m-am mișcat foarte mult, mi-era să nu mă lovesc. Am simțit că se mișcă spre ușă și am zis «Ok, stau liniștită, că o să mă ducă la ușă, sigur». Presupun că, un pic mai târziu, au deschis ușa și s-a produs acel fum care a ars. Când a venit acel val foarte fierbinte am știut să-mi țin respirația ca să nu pățesc nimic. Chiar dacă ardea, am zis să nu țip, să-mi țin respirația, că mai rău fac dacă țip”, a povestit Teodora.

Mai mult, adolescenta a îndurat durerile groaznice, iar speranța a determinat-o să aștepte: „Am avut niște momente în care mă durea foarte tare, mă storceau foarte tare și am reușit să ies după ce l-au tras pe un băiat de pe mine. Nu știu cine m-a tras și chiar vreau să știu cine m-a tras ca să-i mulțumesc. M-a luat de mână și m-a tras afară”.

Nici când a reușit să iasă din club, Teodora nu a vrut să se panicheze. Aceasta a evitat pe cât posibil să solicite ajutorul medicilor, pentru a nu-i distrage de la victimele cu arsuri mult mai grave decât ale ei. Toate acestea, în contextul în care urechea ei era sfâșiată, avea arsuri grave pe mâna stângă și nu mai avea deloc păr pe cap. „Știam că toată lumea era ocupată cu cei care aveau răni mult mai grave, știam că mulți au răni mult mai grave, chiar dacă nu văzusem”, a relatat.

În cele din urmă, părinții ei au găsit-o conștientă la fața locului. Mai mult, prietena cu care era în acea seară fatidică a supraviețuit doar cu un picior rupt.

Cum poți face donații pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Ajută victimele din Colectiv. Donează pentru tratamente și dotarea spitalelor în contul RO97INGB0000999903477197 – ING BANK sau prin SMS la numarul 8824. România Solidară, împreună pentru #colectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net