Mărturiile dureroase ale unei femei abandonate de mamă pe când avea 5 ani: «Am aşteptat-o să se întoarcă ore, zile, ani»

Ultima actualizare:

    Cornelia Mandu e purtătoare  de cuvânt a Direcţiei pentru Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului ArgeşFOTO: Adevarul.ro
Cornelia Mandu e purtătoare de cuvânt a Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ArgeşFOTO: Adevarul.ro

Dacă ar fi scenariu de film, ar candida pentru Premiul Oscar. Dar e mai mult decât atât: este o poveste de viaţă adevărată, cu lacrimi, tristeţe, revedere şi iertare. Eroina: Cornelia Mandu, purtătoare de cuvânt a Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, cea care acum 41 de ani, pe când avea 5 ani, a fost abandonată de mamă.

În vârstă de 46 de ani, Cornelia Mandu şi-a spus povestea cu durere, dar şi cu speranţa că exemplul ei va ajuta tinerii care trec prin aceleaşi experienţe negative să reuşească în viaţă. Conform adevarul.ro, acum 41 de ani, Cornelia a plecat cu mama ei de la Vâlcea la Câmpulung Muscel: „Eram fericită că mergem la plimbare. Am ajuns într-o clădire impunătoare ce mi se părea un palat. O doamnă elegantă ne-a primit, iar ea, mama, cu o privire pe care n-o voi uita niciodată, mi-a spus să merg cu doamna că are puţină treabă şi vine mai târziu să mă ia. Numai că acel mai târziu s-a făcut prea târziu. A fost ultima oară când i-am auzit vocea şi am privit-o. Am aşteptat-o ore, zile, ani. Mai târziu am aflat că asta înseamnă abandon”, a mărturisit Cornelia. Norocul ei a apărut în primăvara următoare, când o familie din Câmpulung Muscel care îşi pierduse fiul a venit la casa de copii.


    Cornelia, alături de familia adoptivă,  care a crescut-o de la vârsta de 6 ani
Cornelia, alături de familia adoptivă, care a crescut-o de la vârsta de 6 ani

„Am văzut un bărbat înalt, bine făcut, cu părul alb, iar în spatele lui o femeie minionă, cam tristă şi retrasă. M-am repezit în braţele bărbatului pe care îl vedeam, strigând bucuroasă: «Tata! Tata!» Toţi au amuţit. Iar el a rostit firesc: «Ea e copilul meu». Cum să uit aşa ceva?”, îşi aminteşte cu emoţie Cornelia. A doua zi a mers acasă la noua ei familie, despre care spune că au fost şi vor rămâne singurii ei părinţi.

După mai mulţi ani, a început studiile la Colegiul Pedagogic din Câmpulung Muscel. Iar când a trebuit să aleagă locul unde va face practică, opţiunea a fost clară: orfelinatul în care petrecuse mai multe luni. Acum are două facultăţi, un master în Administraţie Publică şi e doctorand la Universitatea din Craiova în Sociologie. Din ianuarie 2020 e purtătoare de cuvânt la Protecţia Copilului Argeş. Cornelia şi-a căutat mama naturală după ce părinţii săi adoptivi s-au stins din viaţă. După 30 de ani de la ziua când fusese lăsată la orfelinat, şi-a reîntâlnit mama: „Am vrut să o privesc în ochi şi să o reneg, dar am învăţat să o iert. Avea scuzele ei. O respect pentru că mi-a dat viaţă şi asta e tot”, a mai spus Cornelia Mandu, care are acum, la rândul ei, doi copii.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net