Măsurile necesare pentru deschiderea creșelor și grădinițelor vor fi publicate în Monitorul Oficial

Ultima actualizare:

    În creșe și grădinițe se vor lua măsuri stricte de igienă
În creșe și grădinițe se vor lua măsuri stricte de igienă

Veste bună pentru părinți. În curând se vor deschide creșele și grădinițele. Se mai așteptau doar măsurile de funcționare, care azi au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial. Tot de azi, 15 iunie, părinții care doresc să-și ducă copiii în școli și grădinițe, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care cei mici le-au frecventat în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista unităților de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare și pe site-urile acestora.

Copiii se vor întoarce în creșe și grădinițe în condiții stricte. De exemplu, nu au voie să vină cu propriile jucării de acasă. Și jucăriile din grădinițe care nu pot fi spălate, precum și multe alte accesorii neesențiale, vor fi eliminate. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program, însă vor fi evitate jocurile de grup, ce presupun apropierea între copii la mai puțin de doi metri. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind distanțarea.

Normele au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial

Toate aceste norme au fost trimise azi spre publicare în Monitorul Oficial. „Astăzi, 15 iunie, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, ordinul comun între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care stabilește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after school-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2”, a anunțat Ministerul Educației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net