”Sper ca Maternitatea Panait Sârbu să fie redeschisă într-o săptămână”. ”Nu există în spitale mediu-steril”.”Aparținătorii sunt vinovați”. Sunt declarațiile primarului general al Capitalei despre Maternitatea Panait Sârbu, fostă Giulești, unde numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu a ajuns la 20 iar al salariaților care au bacteria la 21


Primele cazuri au fost pe 17 octombrie și de atunci plouă cu suspiciuni de stafilococ auriu în rândul benelușilor născuți la Maternitatea Panait Sârbu, bacteria fiind descoperită la 20 de copii. La ora aceasta un număr de 15 bebeluşi care au fost născuţi la Maternitatea "Panait Sârbu" se află internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", dintre aceştia 11 având stafilococ auriu meticilino rezistent, iar pentru alţi patru probele sunt în lucru.

Cu toate că vorbim de cea mai mare maternitate din București și deci din România, care a devenit o bombă sanitară, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea şi-a exprimat speranţa că maternitatea va fi redeschisă într-o săptămână, ”pentru că sunt paciente care aşteaptă să nască”. În plus, primarul general a afirmat că ”Maternitatea Giuleşti este una dintre cele mai mari şi cele mai căutate din ţară (...) este o maternitate foarte bună”. Firea le-a transmis părinţilor că se va face tot posibilul pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în ograda căreia se află institutția medical, în lunile octombrie şi noiembrie, s-au născut peste şapte sute de bebeluşi la Maternitatea Giuleşti și doar la 20 de cazuri s-a depistat stafilococ auriu.

”Încă din luna octombrie se luaseră măsuri pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. 104 cadre medicale investigate – la 21 s-a constatat stafilococ, acum sunt în concediu medical, fie în libere”, a anunțat Firea. Edilul a dezvăluit că”apar astfel de situaţii pentru că, din păcate, spitalele nu au cum să fie sterile”.

”Vin pacienţi, vin aparţinători care, nu de fiecare dată, înţeleg să respecte regulile de igienă. (...) Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secţia şi să se facă internări pentru că sunt paciente care aşteaptă să nască”, a mai spus primarul general.

În acest timp, Administrația Spitalelor din acdrul Primăriei Capitalei, instituția care gestionează și Maternitatea Panat Sârbu a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că este în căutarea unor spații pentru relocarea acesteia.” “Primăria Bucureşti este în identificare de spaţiii pentru relocarea maternităţii Giuleşti şi nu numai. Sunt foarte multe spitale vechi pe care Primăria le-a moştenit. Primăria Municipiului Bucureşti urmează să construiască două spitale regionale în Sectorul 3 şi Sectorul 6 şi identificăm spaţii pemtru asta”, a spus, vineri, directorul administrației, Daniela Blindu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu - "Maternitatea Giuleşti".

loading...
Loading...