Mătuşa lui Gigină: «Vrem dreptate! Mama lui nu mai poate»

Ultima actualizare:

    Bogdan Gigină ar fi împlinit 29 de ani în data de 31 august
Bogdan Gigină ar fi împlinit 29 de ani în data de 31 august

Pentru părinţii lui Bogdan Gigină, poliţistul care şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea coloana oficială care îl ducea acasă pe Oprea, coşmarul nu se mai termină.

Mătuşa lui Gigină, Lucreţia Stăvaru, a povestit prin ce calvar trec părinţii poliţistului mort. Bogdan era foarte apropiat de mama sa şi chiar în seara fatidică a sunat-o şi i-a promis că va trece pe la ea.

„Avea o relație specială cu mama lui, își spuneau tot. Cred că dacă ar fi fost fată nu era atât de apropiat de ea. Era lumina ochilor ei. Mama lui Bogdan a rămas blocată în momentul în care i-a murit copilul. Era într-o zonă din centrul Capitalei când a aflat de nenorocire, a început să țipe pe stradă, iar un taximetrist a urcat-o în mașină și a dus-o la spital. Bogdan era la Terapie Intensivă, avea o folie de protecție pusă pe trupul gol, era zobit, în picioare avea încă șosetele ude, iar mama i le-a pupat și l-a implorat să nu plece. După două zile a fost deconectat de la aparate. Acum casa este un altar. Sunt zeci de poze cu el în fiecare cameră, de când era mic până când s-a făcut mare. De ziua lui i-au împărțit. Mama a plâns peste gențile cu cumpărături și încă nu poate înțelege de ce s-a întâmplat așa. Îi spunem să aibă grijă de ea și să fie sănătoasă, dar ne întreabă pentru ce mai are nevoie de sănătate? Ce le-am mai putea spune acestor părinți? A fost ziua mamei și nu i-am putut ura nimic. Îmi este teamă că nu va putea duce această tragedie. Era singurul lor copil. De ce a avut  nevoie domnul Oprea de motociclist când afară erau 5 grade Celsius? Nu vrem bani, vrem doar dreptate! Pe Bogdan nu ni-l mai aduce nimeni înapoi oricum”, a spus mătușa polițistului într-un interviu acordat pentru argesenii.ro.

După 36 de ore Poliția a recunoscut că Gigină era în coloana lui Oprea

Teribilul accident a avut loc în 20 octombrie, puțin după ora 19.00. Ploua cu găleata, iar Bogdan îi deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea, moment în care a derapat cu motocicleta și a căzut într-o groapă adâncă de trei metri, aflată pe mijlocul străzii Știrbei Vodă.

DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea
DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea

Abia după 36 de ore la tragedie, reprezentanții Poliției Capitalei au recunoscut că agentul se afla în coloana demnitarului.

După șase zile de tragedie, la presiunea străzii și a președintelui Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea a ieșit public și s-a scuzat că nu a oprit mașina pentru că nu a știut de accident.  

Mesajul tulburător al mamei polițistului în ziua când ar fi împlinit 29 de ani

"În fiecare an era ziua când mă preocupau pregătirile pentru aniversarea copilului meu. Astăzi i-am aprins o lumânare în timp ce pregăteam cele creştineşti... Îl aştept în fiecare zi a vieţii mele. Orice lift oprit înseamnă că eşti tu, orice uşă deschisă a casei te aşteaptă pe tine. Orice privire a mea pe geam aşteaptă silueta ta şi mâna ridicată în semn de «mamă, vin acasă», aşa cum făceai în fiecare zi. Încerc din răsputeri să accept că mi-ai fost luat, dar oricât de mult timp ar trece, oricât de puternică aş încerca să fiu, niciun părinte nu s-ar putea uita la uşă în fiecare zi a vieţii decât aşteptându-şi sufletul. Retrăiesc, zi de zi, amintirile fiecărei zile petrecute de-a lungul timpului împreună... indiferent ce aş face tu nu ai cum să ieşi din gândul meu. Retrăiesc seara accidentului când, din copilul meu frumos şi plin de viaţă, am găsit un corp distrus şi un chip greu de recunoscut chiar şi pentru mine. Visele noastre erau altele, copilul meu, şi tu ştii asta... astăzi noi nu pregătim tort, nici scutece pentru nepoţi, pregătim colivă şi colaci şi ridicăm rugăciune pentru sufletul tău pentru restul zilelor noastre”, a scris mama lui Bogdan Gigină pe Facebook.

Mama polițistului Bogdan Gigină îl acuză pe Gabriel Oprea de moartea fiului ei (fotografii:Click!)
Mama polițistului Bogdan Gigină îl acuză pe Gabriel Oprea de moartea fiului ei (fotografii:Click!)

Audierea lui Gabriel Oprea în Comisia juridică a Senatului va fi săptămâna viitoare

Biroul Permanent al Senatului a stabilit, luni, transmiterea dosarului prin care DNA cere începerea urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea la Comisia juridică, Oprea urmând a-şi studia dosarul pe tot parcursul săptămânii, iar audierea acestuia va avea loc săptămâna viitoare. Votul în plen va fi dat peste două săptămâni, potrivit news.ro.

Bogdan îi deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea, moment în care a derapat cu motocicleta și a căzut într-o groapă adâncă de trei metri
Bogdan îi deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea, moment în care a derapat cu motocicleta și a căzut într-o groapă adâncă de trei metri

Dosarul prin care DNA cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, care conţine 28 volume, urmează să fie deschis, luni după-amiază, la Comisia juridică din Senat. După acest moment, senatorul Gabriel Oprea poate veni la comisie, pentru a vedea acuzaţiile care i se aduc.

Lunea viitoare urmează ca membrii Comisiei juridice să prezinte în Biroul Permanent al Senatului calendarul votului în cazul Gabriel Oprea. Cel mai probabil, audierea lui Oprea în Comisia juridică va avea loc marţea viitoare, în aceeaşi zi urmând a se vota şi raportul comisiei juridice. După finalizarea raportului, votul în plenul Senatului urmează să fie dat în plen, cel mai probabil peste două săptămâni, luni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net