Medic cardiolog mort după un stop cardiorespirator. Luni trebuia să intre în gardă

Ultima actualizare:

    Dr. Cătălin Bălan a făcut stop cardiorespirator în timpul unei plimbări cu bicicletafoto: Facebook
Dr. Cătălin Bălan a făcut stop cardiorespirator în timpul unei plimbări cu bicicletafoto: Facebook

Un medic cardiolog din Sibiu a murit, după ce a făcut stop cardiorespirator într-o excursie cu bicicleta. Cătălin Bălan lucra la Spitalul Județean Sibiu, iar luni urma să intre într-o gardă de 24 de ore. Colegii de breaslă au reacționat imediat și au cerut recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.

Dr. Cătălin Bălan se afla, sâmbătă, în excursie cu bicicleta în staţiunea Păltiniş, când a făcut stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat. La faţa locului s-au deplasat echipaje de medici, salvamontişti şi a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, dar medicul nu a putut fi resuscitat, transmite News.ro.

Medicul Bălan era cunoscut în Sibiu, făcea gărzi în Spitalul Judeţean, iar luni ar fi trebuit să intre într-o gardă de 24 de ore. ”Nu pot să cred… încă un coleg ce făcea gărzi, cardiolog, a decedat, la 54 de ani, la Sibiu! RIP. dr. CĂTĂLIN BĂLAN”, a transmis, pe Facebook, medicul Livia David, cea care în octombrie 2018 a întocmit, cu ajutorul colegilor din ţară, o listă cu 43 de medici care au murit în timpul gărzii sau imediat după.

Citește și:

Stopul cardio respirator. Iată măsurile de prim ajutor pe care trebuie să le știi

Care este diferența dintre infarct și stop cardiac. Mulți le confundă

”Nu vi se pare nimic neobişnuit, domnilor decidenţi? Nu vă sună niciun clopoţel al raţiunii când citiţi aceste rânduri? Dacă v-a lăsat memoria, vă ajut. E al doilea medic ce efectua gărzi în România, decedat în 8 zile! Cum vi se pare asta, domnilor miniştri? Cum vi se pare asta domnilor parlamentari? Colegiul Medicilor are vreo părere? Sunt, pur şi simplu în şoc.nu pot să nu mă gândesc la faptul că soţulul meu este şi el, cardiolog, are tot 54 de ani şi face gărzi! Să mă aştept la tot ce poate fi mai rău? Pentru că face minim 4 gărzi pe luna că să asigure continuitatea? Pentru că există vid legislativ pe care de 8 luni încoace ne rugăm să îl umple cumva, Parlamentul? Domnule Ministru al Muncii..aţi spus să aşteptăm 2 săptămanii că să găşiţi o soluţie! În mod normal, termenul este unul rezonabil, doar că pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune, din păcate..cea a morţii! Deja ritmul deceselor a atins cote alarmante! Prea mulţi, prea tineri, prea nevinovaţi! Salvaţi-i cu un OUG, OM… ce vreţi dumneavoastră! Dar opriţi cumva nenorocirile astea! Este absolut insuportabil ceea ce se întâmplă”, a mai scris Livia David.

Guvernul nu susține recunoașterea gărzilor ca vechime în muncă

Potrivit medicilor, până acum 45 de doctori au murit în timpul gărzilor, iar în cazul altor 55 de doctori decesul a avut legătură cu garda.

Pentru recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă există o iniţiativă legislativă. Comisia pentru Sănătate publică din Senatul României a dat aviz favorabil pentru modificarea Legii 263/2010, dar plenul Senatului României a respins propunerea.

Legea a ajuns la Camera Deputaţilor care este for decizional. Potrivit medicilor, Guvernul a transmis că nu susţine demersul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net