Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş, spune că gravidele au risc crescut de a face complicaţii grave dacă se infectează cu noul coronavirus, informează Mediafax.


Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Matei Balş, a explicat că femeile însărcinate ar trebui să evite zonele aglomerate şi să facă pauză de la a purta masca de protecție o dată la două ore.

Precizările doctorului vin în contextul în care în ultimele zile au murit două femei însărcinate, infectate cu noul coronavirus. Primul caz a fost al femeii care a decedat în timpul transferului de la Arad la Timişoara, iar cel de-al doilea caz este cel al tinerei, care a murit la Alba Iulia.
„Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul inițial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze, din păcate, într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmplat aici.

Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redus”, a explicat Adrian Marinescu.
 

 

 

 

 

Loading...