Medici: primul copil din România la Terapie Intensivă cu Covid-19 are toate organele afectate

Ultima actualizare:

    Copilul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este ”staționară spre bine”foto: Shutterstock
Copilul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este ”staționară spre bine”foto: Shutterstock

Copilul de 9 ani și 11 luni infectat cu coronavirus internat la Spitalul Gomoiu din București, primul din România care a ajuns într-o secție de Terapie Intensivă, este "în stare staționară spre bine", dar are toate organele afectate, potrivit mediclor care îl supraveghează în acest moment.

Băiatul despre care s-a spus inițial că are 8 ani nu suferea de alte afecțiuni medicale, înainte de infectarea cu SARS-Cov2, au anunțat joi reprezentanții spitalului.

"Este un copil fără antecedente semnificative anterioare", au explicat medicii de la Spitalul Gomoiu. Copilul a ajuns la Terapie Intensivă după ce a suferit un sindrom multisistemic inflamator, o reacție inflamatorie multi-sistemică exagerată, spun medicii de la Spitalul Gomoiu, care subliniază, însă, că nu orice copil infectat cu SARS va face sindromul Kawasaki, care este "foarte rar".

Copil 9 ani și 11 luni și a ajuns la Spitalul Gomoiu din București prin transfer de la Buzău, unde i s-a pus inițial diagnosticul prezumtiv meningo-encefalită, spun reprezentanții Spitalului Gomoiu.

"Vreau să vă spun că e vorba despre un copil de 9 ani şi 11 luni venit în spitalul nostru prin transfer de la Buzău, sâmbătă, 12 septembrie, cu un diagnostic prezumtiv de meningo-encefalită. A fost testat SARS-CoV-2 şi a fost diagnosticat ulterior cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar cu SARS-CoV-2. Se numeşte PIMS în literatura de specialitate. Sindromul poate fi determinat şi de alte virusuri, nu numai de COVID-19, dar având în vedere ancheta epidemiologică efectuată, acest diagnostic a fost pus de colegii mei. Copilul e în stare staţionară spre bine", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul medical al Spitalului de Copii "Dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu.

Inima și plămânii, cele mai afectate organe

La rândul său, şeful Secţiei ATI, dr. Livia Gabriela Vlădoi, a precizat că acest copil nu este intubat."Momentan e stabil, staţionar spre bine, dar are afectare pulmonară şi cardiacă, el este cu afectare sistemică, pe toate organele, dar cele mai afectate sunt organele pulmonar şi cardiac. Este cu condensări pulmonare, cu pleurezie, cu poli-serozită date de sindromul inflamator. Deci absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamaţie dată de acea infecţie. Nu ne gândim în niciun caz de ECMO. E dependent de oxigen, cu mască de oxigen de flux mic", a explicat dr. Vlădoi.

Citește și:

Primul copil din România cu boala Kawasaki. Băiatul din Buzău este internat la Terapie Intensivă cu Covid-19

Inițial, testul pentru Covid-19 a ieșit negativ

Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu Covid-19, iar testul lui a ieşit negativ. În weekend, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din oraşul său.

Medicii din Buzău au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Aici a fost testat din nou pentru Covid-19 şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Citește și:

Ce este boala Kawasaki. Medicii pediatri, în alertă. Covid-19 activează o boală gravă la copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net