Medicii au câștigat. Se amână semnarea contractului-cadru

Ultima actualizare:

    Medicii de familie au protestat săptămâna trecută în stradă
Medicii de familie au protestat săptămâna trecută în stradă

Noul contract cadru privind acordarea asistenţei medicale a fost amânat, exact așa cum au cerut medicii de familie. Documentul urma să intre în vigoare la 1 aprilie.

Termenul pentru intrarea în vigoare a noului contract cadru pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 -2017 va fi prorogat până la 1 iulie, după cum au cerut şi medicii de familie.

Ministerul Sănătăţii a iniţiat un nou proiect de hotărâre de Guvern în acest sens.

Amânarea intrării în vigoare a noului contract cadru a figurat pe lista solicitărilor organizaţiilor medicilor de familie.

Medicii de familie au anunţat că sunt decişi să refuze semnarea contractului cadru de acordare a serviciilor medicale începând cu 1 aprilie, dacă nu vor fi majorate bugetele alocate asistenţei primare.

Pentru un consult primesc între 10 și 15 lei

Ei au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 - 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.

Doina Mihăilă, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie a spus că medicii de familie sunt consideraţi privaţi şi primesc pentru o consultaţie 10 lei, în timp ce un medic primar primeşte 12,6 lei pentru o consultaţie.

”De trei ani stăm pe aceeaşi sumă, în condiţiile în care utilităţile au crescut, iar salariul mediu pe economie a crescut de trei ori. Lunar sunt între 10 şi 15 servicii  nevalidate la medicii de familie. Gândiţi-vă la câţi medici de familie sunt şi care sunt economiile în sistem. Acestea nu sunt economii, ci furt pe faţă", a mai spus Mihăilă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net