Medicii de familie au început vaccinarea antigripală şi, ca în fiecare an, au apărut şi problemele.


Până acum, Ministerul Sănătăţii a distribuit 350.000 de doze de vaccin antigripal. Unii doctori spun că sunt prea puţine, revenindu-le câte 10-30 de doze pe cabinet, în timp ce pe liste ei au sute de persoane care prezintă risc de complicaţii la gripă (bolnavi cronici, copii, bătrâni).

Uite când poți să mergi la medic ca să te vaccinezi împotriva gripei!

vaccinare.jpg

vaccinare gripa imunizare campanie sanatate
Vaccinarea este cea mai eficientă modalitate de protecție împotriva complicațiilor date de gripă

Specialiștii spun că sezonul gripal debutează, de obicei, în luna ianuarie, dar pentru a fi imuni în fața ei, trebuie să ne vaccinăm din octombrie. Astfel că Ministerul Sănătății se pregătește să înceapă Campania gratuită de imunizare, prin intermediul medicilor de familie. Astfel că a semnat deja pentru achiziția a 360.000 de doze de vaccine antigripal.

„Urmează ca acestea să ajungă în cabinetele medicilor de familie în maximum două săptămâni”, a declarat joi vicepreședintele Societății Naționale de Medicină a Familiei, dr. Sandra Alexiu.

La rândul său, prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că numărul de decese care a fost cauzat de gripă anul trecut a depășit 100 de persoane. „Au fost 107 decese, ceea ce nu este puțin, iar în condițiile unui sezon foarte rece numărul de îmbolnăviri poate să fie important și, ca o consecință a acestor îmbolnăviri, pot apărea complicații, pneumonii, miocardite sau alte afecțiuni care pot să pună viața în pericol, ca o complicație a infecției gripale”, a explicat Rafila.

Prof. Rafila spune că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă că la pacienţii cu boli cronice și la persoanele vârstnice, de peste 65 de ani, trebuie să existe o acoperire vaccinală de 75%.

Potrivit dr. Victoria Aramă, de la Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” Bucureşti, principalele categorii la risc de îmbolnăvire cu gripă sunt femeile însărcinate, copiii de peste şase luni, persoanele care au peste 65 de ani, bolnavii cronici, personalul medico-sanitar, personalul din transporturi, turism şi persoanele instituţionalizate, la care se adaugă persoanele care suferă de obezitate, diabet zaharat tip 1 şi 2, precum şi fumătorii.

Alţii, majoritatea din Bucureşti, spun că pacienţii lor nu vor să se vaccineze. Pe de altă parte, medicii din ţară reclamă faptul că la ei n-a ajuns încă vaccinul, în condiţiile în care specialiştii microbiologi recomandă începerea imunizării cât mai repede, deoarece au apărut deja cazuri de gripă. În sezonul gripal 2015-2016, au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii 642.810 doze de vaccin gripal. Au fost vaccinate 636.755 persoane, acoperirea vaccinală în populaţia generală fiind de 3,2%.

Reacţia Oliviei Steer când a fost întrebată dacă ea şi-a vaccinat copiii

olivia_steer.jpg

olivia steer
Olivia Steer a stârnit un nou val de nemulțumiri
Foto: Facebook

Olivia Steer este în aceste zile în mijlocul unui scandal fără margini. Fosta vedetă tv, care se declară împotriva vaccinurilor, a fost împroşcată cu noroi după declanşarea epidemiei de rujeolă. Au existat voci care au făcut-o vinovată de îmbonăvirile copiilor, dar şi de moartea unor bebeluşi nevaccinaţi. Luată la bani mărunţi de mai multe persoane care o forţează să spună dacă aceleaşi metode le-a aplicat şi în cazul celor doi băieţi ai ei, partenera de viaţă a lui Andi Moisescu a explicat pe pagina ei de Facebook.  

"Mi se pune constant o întrebare la care am refuzat și voi refuza mereu să răspund: dacă mi-am vaccinat copiii sau până la ce vîrstă mi-am vaccinat copiii. Ca părinte, am dreptul, ba nu!, obligația morală și legală, de a proteja dreptul copiilor mei (și ai oricui) la viaţă privată. Copiii mei nu trebuie să fie (potrivit legii) subiect de discuții publice și nici să hrănească curiozitățile nesănătoase ale unor mase cu apetit pentru scandal", le-a închis gura Oliva răutăcioşilor care au pus-o la zid în ultima săptămână.

Fosta vedetă Pro Tv este căsătorită de 12 ani cu omul de televiziune Andi Moisescu şi au împreună doi băieţi, Luca şi David. 

 

 

 
 
Loading...