Tinerii cu arsuri grave în urma incendiului din clubul Colectiv ar putea fi trataţi cu piele prelevată de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Rudele acestuia şi-au dat acordul pentru ca medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia-Mare să efectueze o intervenţie de prelevare de organe şi piele de la un pacient de 59 de ani care a suferit un accident vascular.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, la unitatea medicală a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o prelevare de organe şi piele de la un maramureşean în vârstă de 59 de ani, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular. Conform sursei citate, aparţinătorii au fost de acord să fie prelevaţi de la bărbat cei doi rinichi, ficatul şi 2.500 de centimetri pătraţi de piele. "Pielea astfel prelevată va fi folosită în cazul răniţilor din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafeţe mari din corp în urma tragicului incendiu şi care se luptă, acum, pentru supravieţuire", se arată în comunicat. 
Conducerea spitalului a menţionat că a fost primită o solicitare de prelevare de piele din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. "Prelevarea de organe şi piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonaţ de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj-Napoca, oraş spre care s-au îndreptat, de altfel, cei doi rinichi. Ficatul şi pielea au ajuns la Bucureşti", se arată în comunicat. 
 În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar în dum spre spital a mai muritun pacient. În 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numărul victimelor ajungând, marţi, la 48.
    

 
 
Loading...