Efoturile mediclor care au stat ore-n şir lângă pacienţii cu arsuri grave aduşi cu ambulanţele din clubul Colectiv vor primi recompense financiare. Premierul Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că Ministerul Sănătăţii va elabora un act normativ care va permite plata orelor suplimentare pentru personalul medical care a acordat îngrijiri victimelor de la clubul Colectiv.


Medicii români care s-au ocupat să trateze răniţii din clubul Colectiv vor primi bani în plus la salariu pentru eforturile depuse. 

"Ministerul Sănătăţii urmează să vină cu un act normativ pentru a putea plăti orele suplimentare medicilor care în acea perioadă foarte intensă nu au mai calculat timpul pe care l-au petrecut în spitale şi mi se pare normal să-i recompensăm aşa cum se cuvine şi cum prevede legea", a spus Cioloş, la finalul unei şedinţe informale cu membrii Guvernului.
Dacian Cioloş i-a mai cerut ministrului de resort să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar în drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 32 de persoane, numărul victimelor ajungând, sâmbătă, la 59. Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franța și doi în Germania. În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 40 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre 10 în stare critică sau gravă.

Loading...