Medicii de la Spitalul Județean Bacău, unde a murit fetița de 13 ani cu COVID-19, spun că aceasta a ajuns la Urgență după ce dimineață mersese pe picioarele ei la medicul de familie. La scurt timp după spitalizare, organele au început să îi cedeze pe rând.


Conform medicilor de la Spitalul Județean Bacău, unde a murit fetița de 13 ani, aceasta nu avea nicio altă patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică.

Directorul medical al spitalului, dr. Adina Lupu, susține că fetița a ajuns la Urgență la Pediatrie, fiind trimisă de medicul de familie, cu o saturație a oxigenului în sânge de numai 60% și insuficiență respiratorie, scrie Ziarul de Bacău.

Dr. Lupu: ”În valul trei al pandemiei, astfel de situații se întâlneau la sugarii cu Covid”

Imediat, ea a fost internată la secția ATI de la etajul al cincilea al pavilionului "Spitalul Municipal”, fiind îngrijită de doi doctori.

"Din păcate, după internare, supraviețuirea a fost de scurtă durată”, a spus dr. Lupu pentru Ziarul de Bacău.

Practic, fetei i-au cedat pe rând toate organele, făcând o formă fulminantă de pneumonie hemoragică.

"Este impresionant faptul că fetița nu avea nicio patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică”, a adăugat dr. Lupu.

Potrivit directoarei medicale a spitalului, în valul al treilea al pandemiei, astfel de situații se întâlneau la sugarii cu COVID-19, însă acum, în al patrulea val, sunt afectați mai mult adolescenții.

Citește și:

Complicațiile la copiii care fac Covid. La ce vârstă există riscul de sindrom inflamator și de long Covid

Un elev din Craiova a murit de Covid-19. «L-am văzut în urmă cu două săptămâni»

 

 
 
Loading...