Medicul care l-a operat pe Arşinel, la audieri în Bucureşti. Două persoane, reţinute

Ultima actualizare:

    Mihai Lucan
Mihai Lucan

Audieri maraton miercuri spre joi noaptea la sediul DIICOT din Capitală în dosarul în care profesorul Mihai Lucan este acuzat că a delapidat un milion de lei din Institutul de Urologie din Cluj. Două persoane au fost reţinute în cursul dimineţii de joi, iar celebrul medic care l-a operat pe Alexandru Arşinel va fi adus la Bucureşti. Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii mai bine de 12 ore în locuinţa acestuia.

Mai mulţi apropiaţi ai profesorului Lucan au fost aduşi pe rând în Capitală joi noaptea pentru a fi audiaţi în dosarul în care medicul este bănuit de un jaf de proporţii, care a durat un deceniu. Renumitul urolog din Cluj-Napoca va fi adus la Bucureşti pentru a fi audiat pentru crearea unui grup infracţional organizat.

Procurorii DIICOT au căutat probe şi în locuinţa fiului său, dar şi în cea a fostului manager al ″Institutului de Urologie şi Trasplant Renal″⁣ din Cluj. Cercetările, începute miercuri dimineaţă la 6 dimineaţa, sunt încă în desfăşurare, potrivit adevarul.ro. 

„În perioada 2005-2016, membrii grupului infracțional organizat ar fi devalizat persoana vătămată, în beneficiul altei clinici medicale private. Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei”, mai arată Poliția Română.

Potrivit unor surse, dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări față de membrii unui grup infracțional organizat constituit de către Mihai Lucan, Valeriu Ciprian Mihai Lucan și Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajați ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul  I.C.U.T.R., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparținând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia cei trei și-au promovat interesele.

Astfel, între anii 2005 și 2016, suspecții sunt acuzați că au devalizat Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, pe de o parte, și imposedarea SC LUKMED SRL, pe de altă parte, prejudiciind patrimoniul institutului clujean cu peste 5,1 milioane de lei, sumă pe care aceștia au apropriat-o  SC LUKMED SRL prin reprezentanții acesteia din urmă și în beneficiul direct al membrilor grupului infracțional organizat.

Profesorul Lucan l-a operat pe Alexandru Arșinel în urmă cu patru ani. Chirurgul a fost acuzat că l-ar fi favorizat pe îndrăgitul actor, aflat de puțin timp pe lista pentru transplant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net