Medicul chirurg acuzat de luare de mită, arestat preventiv pentru 30 de zile

Ultima actualizare:

    Medicul Gheorghe Neaţă a fost arestat preventiv pentru luare de mităFoto: adevărul
Medicul Gheorghe Neaţă a fost arestat preventiv pentru luare de mităFoto: adevărul

Medicului chirurg Gheorghe Neaţă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost arestat preventiv de Tribunalul Gorj pentru 30 de zile.

Medicul este acuzat de luare de mită în formă continuată. Patru denunţuri au fost depuse împotriva medicului, iar procurorii au stabilit că a primit şpăgi de la nouă pacienţi în zece zile.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru mai multe infracţiuni de luare de mită.

Reţinerea s-a dispus începând cu astăzi, 8 iulie 2021, orele 12:30, până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru denunţuri , patru martori denunţători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiţionează actul medical, pretinzând şi primind sume de bani.

Ulterior, potriviţi probatoriului administrat în cauză, s-a stabili că este real  ceea ce s-a semnalat iniţial, iar în perioada 6 - 16 iunie 2021, din administrarea parţială a probatoriului administrat, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani şi diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Ce sumă de bani a fost găsită în cabinetul medicului

Potrivit declaraţiei de avere, medicul deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei. De asemenea, în cabinetului medicului s-au găsit sume importante de bani.

„În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziţie domiciliară în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg. - Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical.

Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net