Cătălin Denciu, medicul-erou care a intrat în flăcări ca să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ, a fost detubat.


Doctorul este internat la Bruxelles, unde a ajuns în urmă cu o lună, după incendiul puternic de la secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamţ, care a ucis 10 oameni.

Cătălin Denciu, medicul-erou, a fost detubat

Cătălin Denciu a fost internat a doua zi după incendiu, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei, cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului. Medicii belgieni au reuşit să-i refacă piciorul drept, însă pacientul necesită mai multe intervenţii chirurgicale pentru arsurile de pe restul corpului, care sunt unele grave. 

Acest lucru pentru că atunci când a intrat în secţia de terapie intensivă să-şi salveze pacienţii, echipamentul de protecţie cu care era îmbrăcat a luat foc. În prezent, deşi a fost detubat, încă nu a trecut de perioada critică, potrivit Digi24.   

Pentru fiecare intervenţie chirurgicală are loc o nouă intubare, din cauza durerilor puternice pe care acestea le provoacă. Medicul urmează şi şedinţe de kinetoterapie.  Cătălin Denciu va mai rămâne în spitalul din Bruxelles cel puţin până la finalul anului, însă soția lui îi este alături și îl vizitează aproape zilnic.


 

 
 
Loading...