Medicul a luat mită de 125 de ori în 11 zile

Ultima actualizare:
Medicul lua bani de la  aproape toţi pacienţii  care intrau în cabinetul lui (Foto: shutterstock)
Medicul lua bani de la aproape toţi pacienţii care intrau în cabinetul lui (Foto: shutterstock)

O şpagă la fiecare două ore! Şi asta timp de 11 zile neîntrerupt. Aceasta este performanţa reuşită de un medic din Sălaj. Bărbatul primea banii pentru a-i ajuta pe cei care cereau pensie de invaliditate.

Medicul Sorin Mircea Paşca, 46 de ani, expert în cadrul Oficiului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din subordinea Casei Judeţene de Pensii Sălaj, a fost reţinut de procurorii care-l filau de 11 zile.

Oamenii legii primiseră mai multe sesizări conform cărora medicul ar primi mită pentru a încadra în diverse grade de invaliditate persoanele care solicitau, uneori meritat, alteori nu, pensie de invaliditate.

Ca medic expert, el avea ca şi atribuţii pronunţarea asupra gradului de invaliditate a celor care solicitau pensii de invaliditate, reexaminarea periodică a gradului de invaliditate în cazul celor pensionaţi deja, dar şi prelungirea concendiilor medicale în situaţia în care acestea depăşeau durata de 90 de zile. Pentru a-şi îndeplini aceste atribuţii, medicul primea diverse sume de bani sau produse.

„Frecvenţa era foarte mare. Într-o perioadă de 11 zile, au fost probate 125 de cazuri de luare de mită, dintre care şase doar în cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie. Practic, lua bani de la aproape toţi cei care intrau în cabinet", a declarat procurorul de caz. Mita era între 100 de lei şi 100 de euro. Sumele mai mari se dădeau pentru cazurile noi, în timp ce sumele mai mici, pentru reexaminările periodice. Deşi procurorii au cerut arestarea lui Paşca pentru 29 de zile, judecătorii au respins solicitarea. Medicul va fi cercetat în libertate.

Aceasta este vila lui Ştefan Fieraru


    Medicul lua bani de la  aproape toţi pacienţii  care intrau în cabinetul lui (Foto: shutterstock)
Medicul lua bani de la aproape toţi pacienţii care intrau în cabinetul lui (Foto: shutterstock)

Banul este ochiul dracului, inclusiv pentru unii magistraţi.  Ştefan Fieraru, fost judecător al Curţii de Apel Ploieşti, în prezent avocat în Baroul Prahova, este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Acesta a pretins unui inculpat numeroase bunuri, alimente, dar şi o raclă într-un cimitir, toate în valoare de circa 83.000 euro, scrie adevarul.ro. În schimbul acestora, judecătorul  a promis că va vorbi cu ceilalţi judecători să îl scape de pedeapsă. După ce a dat banii şi pentru cavou, inculpatul a primit o pedeapsă de 5 ani, iar după apel, s-a majorat la 6 ani şi 8 luni. (M.Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net