Medicul Mircea Beuran, arestat la domiciliu pentru luare de mită

Ultima actualizare:

    Medicul Mircea Beuran va fi plasat în arest la domiciliufoto: Inquam Photos
Medicul Mircea Beuran va fi plasat în arest la domiciliufoto: Inquam Photos

Medicul Mircea Beuran, reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită, va fi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, a decis vineri Tribunalul București. Beuran este acuzat de luare de mită.

Medicul Mircea Beuran a fost dus vineri la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistrații au decis plasarea acestuia în arest la domiciuliu pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, dar va fi pusă în executare imediat.

Beuran este acuzat că, în decembrie 2018, a cerut 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent la Universitatea de medicină București. Concret, medicul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către un medic (martor în cauză).

Procurorii DNA au făcut percheziții acasă la chirurgul Mircea Beuran

Procurorii DNA au făcut percheziţii joi dimineață la Spitalul Floreasca, la locuinţa medicului Mircea Beuran și la Facultatea de Medicină, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie comise în 2018. Chirurgul a ajuns și el în urmă cu puțin timp lasediul Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, a transmis DNA.

Percheziţiile au loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la locuinţa medicului Mircea Beuran, au declarat surse din unitatea medicală.

Citește și:

Cine este medicul Mircea Beuran. Ce vedete i-au trecut pe «sub bisturiu»

Medicul Beuran, despre pacienta arsă: «Poporul trebuie să înţeleagă care e adevărul»

Mircea Beuran, demis din funcţia de şef al secţiei de chirurgie 

Mircea Beuran, şeful secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, a fost demis, la finele anului 2019, în urma scandalului monstru în care a fost implicată, recent, unitatea spitalicească. Este vorba despre decesul unei paciente care a luat foc pe masa de operaţie. Mircea Beuran a precizat în neumărate rânduri că este nevinovat. El a declarat că nu se afla în blocul operator atunci când pacienta care urma să suporte o intervenţie chirurgicală a fost incendiată. Cu toate acestea, el a fost tras la răspundere şi demis din funcţie.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net