UPDATE Cine este medicul rănit grav la Piatra Neamţ. "S-a aruncat în flăcări pentru a-i salva". A fost transferat în Belgia

Ultima actualizare:

    10 persoane au murit în urma incendiului izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamțfoto: ISU
10 persoane au murit în urma incendiului izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamțfoto: ISU

Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ Lucian Micu a declarat, sâmbătă seară, că medicul de gardă rănit în incendiul de la secţia ATI a fost transferat în primă fază la Spitalul din Iaşi, iar apoi va fi luat cu o aeronavă militară şi va fi dus la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicul a fost transferat duminică dimineaţă în Belgia, la Spitalul Miliar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

UPDATE 3: Aeronava cu medicul de gardă rănit la ATI Piatra Neamţ a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 7.30. Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

"Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat duminică, 15 noiembrie, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti”, anunţă MApN.

UPDATE 2: Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că medicul de gardă rănit în incendiul izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ va fi transferat duminică dimineaţă la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, după ce va fi evaluat la Spitalul Floreasca din Capitală. O aeroavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a plecat deja la Iaşi pentru a-l aduce pe medic în Capitală. De asemenea, ministrul Transporturilor a anunţat că este pregătită o aeronavă Tarom pentru transportul către Belgia. ”Am discutat cu domnul Prim-Ministru şi am pregătit deja o aeronavă Tarom pentru un eventual transfer în afara ţării dacă situaţia o va cere. La această oră aeronava şi echipajul aferent sunt pregătite”, a anunţat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

UPDATE 1 Ioan Cătălin Denciu este medicul de gardă de la ATI Piatra Neamţ, care a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, alături de o asistentă. Conform ultimelor informaţii, medicul are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi este conştient şi stabil. Medicul Ioan Cătălin Denciu  ar putea fi transportat la un spital din Belgia. Spitalul Militar „Regina Astrid” din Belgia şi-a dat acordul pentru transfer, iar medicul ar putea fi transportat cu o aeronavă a MApN, însă acest lucru nu se va întâmpla decât după ce medicul va fi adus la Bucureşti şi evaluat la Floreasca. Decizia va fi luată cel mai probabil duminică dimineaţa de către medicii de la Floreasca, scrie Digi24.

Medicul Cătălin Denciu a fost grav rănit în incendiul de sâmbătă seară de la Spitalul Județean Piatra Neamț
Medicul Cătălin Denciu a fost grav rănit în incendiul de sâmbătă seară de la Spitalul Județean Piatra Neamț

ȘTIREA INIȚIALĂ: Medicul care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți va fi dus cu o autospecială la Iași și apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară. "Din ultimele informații pe care le dețin, medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca", a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății, citată de Mediafax.

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică. "Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva", a declarat, pentru Mediafax, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

„În momentul de faţă discutăm de opt persoane decedate în urma incendiului, două persoane decedate în unitatea de primiri urgenţe ca urmare a transferului şi ceilalţi şase pacienţi urmează a fi transferaţi către Iaşi. Sunt deja prezente aici ambulanţele. E activat planul roşu”, a afirmat Lucian Micu, întrebat la Digi 24 care este starea celorlalţi pacienţi.

Citește și:

Primele imagini de Spitalul de la Piatra Neamț, după izbucnirea incendiului puternic din secția ATI

Incendiu puternic la secția ATI din Piatra Neamț. Au decedat 10 pacienți cu COVID-19

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net