Un doctor ORL de la Spitalul Militar din Bucureşti a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la dare de mită. Anchetatorii au descoperit că el a cerut bani unei paciente pentru operaţie. Mai mult, medicul şpăgar ar fi solicitat o sumă şi pentru anestezist. Magistraţii urmează să decidă dacă îl vor aresta pentru 30 de zile.


Este vorba despre colonelul Radu Viorel Vrăcioiu, un medic renumit de la secţia ORL a Spitalului Militar din Capitală.

La sfârşitul lunii noiembrie 2018, acesta i-a cerut unei paciente mai mulţi bani decât suma oferită de aceasta pentru o operaţie, solicitându-i totodată să îi dea bani şi medicului anestezist.

Medicul a negociat preţul operaţiei ca la piaţă

Pacienta i-a dat iniţial 200 de lei, însă doctorul i-a reproşat că suma este prea mică şi că pentru aceşti bani nici nu ar fi urcat din cabinet până în sala de operaţii. În plus i-ar fi spus să pregătească 150 de lei şi pentru medicul anestezist. Pentru că nu avea toţi banii, femeia s-a împrumutat de la o colegă de salon şi a achitat preţul sănătăţii.

Familia femeii a mai făcut rost de bani şi a dat mai mulţi bani colonelului. Acesta a primit într-un final suma de 500 de lei de la soţul pacientei. Bărbatul a spus iniţia totul la poliţie, iar ofiţerii anticorupţie au organizat flagrantul. Până în prezent, medicul a fost cercetat sub control judiciar.

Totodată, a fost deferită justiţiei, în stare de libertate, Simona Gavriluţ, pentru dare de mită.

 
 
Loading...