Medicul Virgil Musta: "Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni"

Ultima actualizare:

    Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase TimişoaraFoto: News.ro
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase TimişoaraFoto: News.ro

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este de părere că pentru scăderea însemnată a numărului de cazuri de infecţii cu virusul SARS CoV-2 este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni, însă acest nu este posibil din cauza industriei care a fost afectată, dar şi din cauză că suntem într-un an electoral.

Întrebat ce ar trebui să facă autorităţile din România, având în vedere creşterea cazurilor de infecţii cu virusul SARS CoV-2, medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat pentru News.ro că este necesar un nou blocaj de două-trei săptămâni.

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm... Şi poate gândit foarte bine... Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două - trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

"Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva"

Întrebat, de asemenea, dacă putem vorbi de o scăpare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat că acest comportament de nerespectare a măsurilor de protecţie a dus la explozia de cazuri. ”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.

Medicul timişorean a mai declarat că lucrează la un proiect de monitorizare a pacienţilor prin serviciul de telemedicină.

”Lucrez la un proiect pentru pacienţii cu SARS CoV-2 pe care să îi monitorizăm prin telemedicină. Problema este că acest proiect presupune nişte costuri, iar deocamdată nu am identificat sursa de finantare”, a mai declarat medicul Virgil Musta.

Citește și:

Doi soți din Bârlad au murit de COVID la o zi distanţă unul față de celălalt, din cauza complicaţiilor

Medic ATI: "Alegem pe cine ducem la Terapie Intensivă. Am ajuns acolo, credeați că n-am ajuns?"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net