Membrii Guvernului s-au vaccinat cu doza de rapel. Declarațiile oficialilor

Ultima actualizare:

    Oficialii din Guvern au primit miercuri doza de rapel a vaccinului anti Covid-19Sursa foto: Merdiafax/Alexandru Dobre
Oficialii din Guvern au primit miercuri doza de rapel a vaccinului anti Covid-19Sursa foto: Merdiafax/Alexandru Dobre

Membrii Guvernului s-au vaccinat, miercuri, cu doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar "Dr. Carol Davila", potrivit unui anunţ al Executivului. Imunizarea oficialilor a început la ora 09.00.Pe 20 ianuarie, membrii Cabinetului Cîţu s-au vaccinat cu prima doză de ser anti-COVID.

Miercuri dimineață, începând cu ora 09.00, membrii Guvernului s-au prezentat la Spitalul Militar din București pentru a se imuniza cu doza a doua de vaccin anti Covid-19. După imunizare, cei doi vicepremieri ai României au făcut câteva declarații. Ei încurajează populația să se vaccineze atât cu prima doză, cât și cu a doua, pentru a revenit cât mai repede la o viață normală. 


    Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat cu a doua doză sâmbătă
Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat cu a doua doză sâmbătă

Florin Cîțu: „Fără al doilea vaccin, toate eforturile sunt degeaba”

Premierul Florin Cîţu a primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, sâmbăta trecută, tot la centrul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila". "Trebuie să facem şi al doilea vaccin, pentru că fără al doilea vaccin tot ceea ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba. Este important să ne vaccinăm, în primul rând, şi am văzut că este interes pentru vaccin, dar este mult mai important să venim şi la rapel", a afirmat atunci Cîţu.


    Kelemen Hunor îndeamnă populația să se imunizeze Sursa foto: Mediafax/Alexandru Dobre
Kelemen Hunor îndeamnă populația să se imunizeze Sursa foto: Mediafax/Alexandru Dobre

Kelemen Hunor: „Nu sunt reacții adverse, nu există probleme”

Vicepremierul Kelemen Hunor a îndemnat populaţia, miercuri, să se imunizeze cu "cel mai modern vaccin din istoria medicinei", exprimându-şi speranţa că peste câteva luni în România se va putea reveni la o viaţă normală. „Îi încurajez pe toţi să meargă să se vaccineze, este singura modalitate să ne întoarcem la o viaţă cât de cât normală. Îi încurajez pe pedagogi, pe personalul din învăţământ să se vaccineze, fiindcă avem nevoie să meargă copii la şcoală, avem nevoie de o funcţionalitate cât de cât, dacă nu se poate sută la sută pentru copii, şi nu putem pierde acest an şcolar. Nu sunt reacţii adverse, nu există probleme legate de vaccin", a declarat liderul UDMR, după ce s-a vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19.

El s-a arătat convins că, după ce va mai trece un timp, "oamenii şi cei sceptici vor avea încredere în această modalitate de a ne proteja de această pandemie". "Şi sunt convins că peste câteva luni de zile, în România, cazurile vor fi atât de puţine, încât putem să ne întoarcem la o viaţă normală. Deci, să aveţi încredere în ştiinţă, în medici şi să aveţi încredere în acest vaccin, cel mai modern din istoria medicinei", a subliniat Kelemen Hunor.


    Dan Barna recomandă purtarea măștii de protecție și spune că, datorită ei, în acest an, în România nu a mai fost epidemie de gripă sezonierăSursa foto: Mediafax/Alexandru Dobre
Dan Barna recomandă purtarea măștii de protecție și spune că, datorită ei, în acest an, în România nu a mai fost epidemie de gripă sezonierăSursa foto: Mediafax/Alexandru Dobre

Dan Darna: „Nu am mai avut epidemie de gripă datorită măștilor”

Și vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a primit a doua doză din vaccinul anti coronavirus. Acesta a subliniat că, până ne atingem obiectivele din campania de vaccinare, e esențial să continuăm să respectăm măsurile de prevenție. „Am primit cea de-a doua doză de vaccin, rapelul. Începem să ne facem bine cu toții, ca țară. Campania de vaccinare crește și se dezvoltă în fiecare zi și ăsta e un lucru bun. Sunt deja peste 200.000 de persoane care au făcut rapelul, peste 600.000 care au făcut prima doză. Încep să vină și dozele de la AstraZeneca. Sperăm ca, în lunile următoare, să atingem obiectivele pe care ni le-am propus, astfel încât să reintrăm în logica de societate vie, care funcționează, cu oameni care se întâlnesc și nu mai discută doar online.  Până atunci, măsurile trebuie respectate. Există și acea tulpină mai molipsitoare de care ne temem cu toții. Din acest motiv, vă recomand să purtați mască, să evitați deplasările care nu sunt obligatorii și să vă igienizați mâinile. Toate măsurile trebuie să continue, că ele funcționeză. Am văzut nu a mai fost epidemia de gripă tradițională tocmai datorită măștilor. Problema aceea legată de listă și progamări s-a rezolvat în cea mai mare măsură. Vaccinarea e importantă. Sănătate tuturor!”, a declarat vicepremierul Dan Barna.

CITEȘTE ȘI: Miniștrii Guvernului Cîțu s-au vaccinat miercuri anti Covid-19

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net