Meningita a închis 17 şcoli şi grădiniţe!

Ultima actualizare:

    45 de copii şi  doi adulţi au ajuns  în spital din  cauza bolii
45 de copii şi doi adulţi au ajuns în spital din cauza bolii

Îngrijorare în rândul părinţilor din judeţul Suceava. Cu doar câteva zile înainte de vacanţă, opt grădiniţe şi nouă şcoli şi-au închis porţile după ce 45 de copii şi doi adulţi s-au îmbolnăvit de meningită.

Prefectul din Suceava a decretat epidemie de meningită acută, iar judeţul a intrat în carantină. 45 de copii, cu vârste între 4 şi 16 ani, şi doi adulţi se află pe patul de spital.

Din fericire, starea lor este bună, aflându-se sub tratament. Totul a început în urmă cu două săptămâni, când din cauza unor părinţi inconştienţi boala s-a extins rapid. Aceştia au ascuns faptul că băieţelul lor are meningită şi că e internat în spital.

„Fără să ştim nimic, ne-am continuat activitatea. Practic, am aflat de cazul copilului de pe la părinţi, de la locul de joacă", ne-a declarat directoarea Grădiniţei „1 2 3", Niculina Niţă.

Epidemia a început la Grădiniţa “1 2 3”, unde şapte copii şi o educatoare s-au îmbolnăvit

Epidemia a început  la Grădiniţa “1 2 3”,  unde şapte copii şi o educatoare  s-au îmbolnăvit
Epidemia a început la Grădiniţa “1 2 3”, unde şapte copii şi o educatoare s-au îmbolnăvit

Îmbolnăvirile au urmat în lanţ, alţi şase copii şi o educatoare ajungând la spital. Mai mult, boala s-a extins şi la alte unităţi de învăţământ.

Medicii spun că meningita virală e provocată de un enterovirus, care se transmite prin intermediul mâinilor murdare.

Boala se manifestă prin dureri de cap, vărsături, febră mare, dureri de burtă şi sensibilitate la lumină.

Şi ţânţarii vă pot aduce boala

După ploile abundente din mai, ţânţarii au invadat România. Nu numai că sunt mulţi, dar sunt şi foarte agresivi, ca să nu mai spunem că pot fi şi foarte periculoşi, din cauză că pot transmite virusul West Nile, ce provoacă meningită.

simeon stalpnicul png

Anul trecut, în România, s-au confirmat zece cazuri de infecţie West Nile.

Deocamdată, în acest an, nu s-a înregistrat nici un caz, însă, medicii atrag atenţia că riscul epidemiologic este în lunile iulie-august.

Infecţioniştii ne sfătuiesc să purtăm îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi, seara, mai ales între orele 19.00 - 22.00, când activitatea ţânţarilor e intensă, să aplicăm pe piele substanţe speciale pentru îndepărtarea ţânţarilor, să montăm plase la ferestre, iar în încăperi să folosim aparate împotriva insectelor.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net