Meniul de Revelion din închisoare pentru Liviu Dragnea și Radu Mazăre

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi jumătate, fiind Încarcerat la Penitenciarul RahovaFoto: Arhivă personală
Liviu Dragnea are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi jumătate, fiind Încarcerat la Penitenciarul RahovaFoto: Arhivă personală

Se petrece și după gratii! Deținuții VIP Liviu Dragnea și Radu Mazăre au și ei dreptul la o cină festivă, chiar dacă se află în închisoare. În noaptea dintre ani, cei doi vor avea pe masă cotlet de porc, pulpă de pui la grătar cu piure, murături asortate, cozonac și măr. Familiile le pot aduce însă un meniu atent preparat, dar pachetul de acasă nu poate depăși 10 kilograme.

Meniu tradițional și în închisorile din România de Sărbători. Deținuții au dreptul să participe la cina festivă și să primească și pachet cu bunătăți de acasă. „Pe lângă susţinerea demersurilor de reintegrare socială cu tematică specifică, în zilele considerate festive, hrana alocată persoanelor custodiate este adaptată meniului tradiţional. Astfel, conform prevederilor OMJ nr. 3147/2018 privind aprobarea Normelor de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administraţiei penitenciare, cu ocazia zilelor festive, deţinuţii primesc, complementar normei de bază, un supliment care adaugă un aport de maxim 925 de calorii. Astfel, meniul festiv de Sărbători poate conţine, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită şi piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perişoare, sarmale cu mămăliguţă, cozonac", au anunțat reperzentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor într-un comunicat de presă. 

Meniul deținuților, adaptat în funcție de activități, religie și probleme medicale

Astfel, în dimineața zilei de 31 decembrie, micul dejun al deținuților va consta în ceai, biscuiţi, margarină și crenvurşti. La prânz, vor mânca ciorbă de legume, spaghete cu cârnaţi şi sos de roşii, iar la masa festivă cotlet de porc sau pulpă de pui la grătar cu piure, murături asortate, cozonac şi măr.

În prima zi a noului an, deținuților li se vor servi la micul dejun ceai, margarină și biscuiţi. La prânz, ciorbă de perişoare din porc sau vită, pulpă de pui cu pilaf, castraveţi muraţi, cozonac şi măr, iar la cina – budincă din paste.

Nu toți vor primi aceleași lucruri, ci mâncarea va fi adaptată în funcție de activitățile pe care le desfășoară deținuții, de considerente medicale și religioase.

Cu ocazia sărbătorilor deţinuţii mai au dreptul să primească, în plus, un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.

Nu toți vor primi aceleași lucruri, ci mâncarea va fi adaptată în funcție de activitățile pe care le desfășoară deținuții, de considerente medicale și religioase. 

78 de deținuți au primit, cu ocazia Crăciunului, darul libertății, deși temporar. Permisiile sunt cuprinse între 24 de ore şi 10 zile, a mai anunțat ANP.

Gheorghe Dincă s-a plâns de meniul de Crăciun din închisoare

Principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă, este total nemulțumit de condițiile de la Jilava, unde este încarcerat. El a cerut să se facă o anchetă la bucătăria centrului de detenţie, deoarece mâncarea era „prea acră”.De asemenea, bărbatul de 66 de ani nu suportă gălăgia, au declarat cei din jurul său.

La

 masa de Crăciun, Dincă ar fi stat retras și nu a vorbit cu nimeni, fiind bătaia de joc a celorlalți deținuți. „Nu a scos un cuvinţel şi nu a urat nimănui nimic, dimpotrivă, a stat numai abătut şi într-un colţ. A savurat sarmalele, mărul şi cozonacul de la prânz, apoi a preferat să privească totul cu superioritate, specific lui!”, au declarat surse din penitenciar.

Citește și:

Gheorghe Dincă s-a îmbolnăvit în închisoare. Ce diagnostic i-au pus medicii

Crimele din Caracal: De ce Gheorghe Dincă nu va fi condamnat la închisoare pe viață

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net