Mercedesul lui Ceaușescu a fost vândut pe o sumă colosală

Ultima actualizare:

    A fost vândut un automobil Mercedes care a aparținut lui Nicolae CeaușescuFoto News.ro
A fost vândut un automobil Mercedes care a aparținut lui Nicolae CeaușescuFoto News.ro

Sâmbătă (19 martie), la Stuttgart, a fost organizată o licitație unde a fost vândut un autoturism Mercedes care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Atunci când a fost prezentată mașina, s-a menționat și sistemul de securitate pe care l-a instalat Securitatea în anii 1970. Uriașa sumă de bani obținută din vânzarea mașinii va fi donată unei fundații din România.

A fost vândut cu aproape 50.000 de euro

În cadrul licitației organizate la Stuttgart în casa de licitații Bonhams, a fost vândut unul dintre autoturismele care a aprținut lui Nicolae Ceaușescu, relatează News.ro. este vorba de un model Mercedes-Benz 350 SL, din 1973 și a fost vândut cu suma de 49.450 de euro.

La licitație s-a vorbit de regimul Ceaușescu

În discursul prezentării mașinii s-a vorbit de regimul dictatorial din România anilor 1970-1980, punându-se accent pe subjugarea populației și impunerea acesteia a unor condiții grele de trai din cauza datoriilor externe. ”A făcut asta exportând imens din producţia agricolă şi idustrială a ţării, prin impunerea de privaţiuni în ţară, ceea ce a făcut ca viaţa în România să fie o luptă pentru supravieţuire. Mâncarea a fost raţionalizată, în vreme ce întreruperile de gaz şi electricitate au devenit locuri comune”, s-a menționat în prezentare.

A fost păstrat sistemul instalat de Securitate

În 1999, guvernul român a scos la licitaţie averea dictatorului Nicolae Ceauşescu, iar printre obiectele vândute a fost şi acest Mercedes-Benz, care, la acea vreme, parcursese doar 4.038 kilometri. Ulterior, automobilul a fost recondiționat, folosindu-se piese furnizate de Mercedes-Benz România. În semn de autenticitate, pe vehicul a fost păstrat și sistemul de siguranță instalat în anii 1970 de Securitate.

Banii strânși din licitație vor fi donați Fundației “Bunul Samaritean” din România din Nicorești, județul Galați. aceasta funcționează din 2003 și contribuie la ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net