Un mercenar român a fost grav rănit într-un atac sângeros, în capitala afgană Kabul, după ce un microbuz plin cu expozibil a sărit în aer în mijlocul a zeci de oameni. Autoritățile nu au anunțat încă identitatea românului.


Atentatul a avut loc joi iar cel puţin 12 persoane, printre care şi trei copii, au murit, iar 20 de victime au ajuns la spital. Zeci de autoturisme şi case din zonă au fost distruse.

Filmul atentatului în care a fost rănit românul

Potrivit antena3.ro, românul făcea parte dintr-un convoi atacat de insurgenţi în Zona Verde, unde se află zeci de ambasade din întreaga lume și era angajat al unei firme canadiene, care a câștigat contractul pentru paza zonei. Un microbuz plin cu explozibil s-a apropiat de maşina în care se aflau angajaţii firmei de pază. Vehiculul a sărit în aer la câţiva metri de convoi. Alături de el, mai sunt angajați în prezent alți 12 români. Atacul s-a dat la o oră de vârf iar contractorul român, așa cum sunt numiți tehnic mercenarii, abia părăsise Zona Verde, cea mai bine păzită zonă din capitala Afganistanului. Angajatul român a fost rănit la cap, iar timpanul i-a fost perforat.

 
 
Loading...