Mesajul de atenționare al unui medic de la Colentina: „Toate spitalele vor fi nevoite să își facă zona lor «suport Covid»”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Un medic primar ATI de la Spitalul Colentina a rezumat printr-un mesaj publicat prin intermediul rețelelor de socializare experiența dobândită în perioada de șase luni cât a tratat pacienți cu coronavirus.

Laura Zarafin susține că, în final, toate spitalele vor trebui să își facă zone „suport Covid", unde să fie tratați pacienții care sunt infectați cu acest virus, având în vedere creșterea cazurilor pacienților care intră în contact cu coronavirusul. Medicul a explicat că la Colentina nu vor putea fi primiți, în continuare, toți pacienții aflați în stare gravă.

„Numărul de paturi este limitat, nu putem primi toți pozitivatii altor spitale și apoi, când apare o urgență chirurgicală la un pozitiv să nu mai avem locuri", spune Laura Zarafin.

Medicul mai afirmă că nu este posibilă delimitarea spitale „verzi” versus spitale „roșii”, lucru care era evident încă de acum trei luni, când răspândirea virusului a devenit comunitară.

„De când Sars Cov 2 a devenit comunitar, încă de acum 3 luni, era evident că nu este posibilă delimitarea această stupidă - spitale "verzi" versus spitale "roșii". Primim de 6 luni operați în alte spitale care se pozitiveaza la 5-6-7-10 zile postoperator. Să ne înțelegem, asta nu înseamnă că e vină celor infectați; era previzibil. Nu ne rămâne decât "mintea romanului de pe urmă", că să înțelegem odată că fiecare spital trebuie să aibă circuite corespunzătoare, zone de triaj, zone destinate pacienților pozitivi postoperator (mai ales, dar nu numai).

Un politraumatizat, pentru a fi tratat corespunzător are nevoie de un spital cu personal rutinat în îngrijirea politraumei. Foarte multe altele ar mai fi de spus. 

„Medicii nu sunt scutiți de întâlnirea cu Sars Cov 2”

Mă opresc deocamdată aici, cu speranța că, după ȘASE LUNI măcar medicii au înțeles că nu sunt scutiți de întâlnirea cu Sars Cov 2, și mai ales cu speranța că vom înțelege fiecare să ne facem meseria, protejându-ne cu măști corespunzătoare, viziere și mănuși.

Credință mea este că, indiferent de ce vrem noi, toate spitalele vor fi nevoite să își facă zona lor "suport Covid". Oricum, Colentina este doar un spital, nu un oraș. Mai este ceva - cred că e singurul spital care are chirurgii roșii, dar numărul de paturi este limitat, nu putem primi toți pozitivatii altor spitale și apoi, când apare o urgență chirurgicală la un pozitiv să nu mai avem locuri. Bals-ul, Babeș-ul, Marius Nasta, ROL 2, Maternitatea Bucur, Spit Jud Ilfov... sunt deja depășite de nr. de pacienți”, a scris medicul.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net