Klaus Iohannis: «V-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre»

Ultima actualizare:

    Preşedintele Iohannis s-a interesat de starea răniţilor de la Spitalul Militarfoto: Click!
Preşedintele Iohannis s-a interesat de starea răniţilor de la Spitalul Militarfoto: Click!

Jocul a început în stradă, mingea se află acum în terenul politicienilor. Partidele parlamentare au fost convocate la negocieri de preşedintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern, din care în mod cert nu va mai face parte Gabriel Oprea, unul dintre cei mai huliţi oameni politici.

Protestele din stradă i-au băgat în şedinţă pe politicieni, chemaţi la ordine de preşedintele Klaus Iohannis. Guvernul trebuie să intre la apă, pentru a ieşi imaculat în ochii românilor. De ieri, Guvernul are un nou premier, interimar, în persoana ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Liderii PSD îl vor pe Vasile Dâncu, un apropiat al demisionarului Victor Ponta şi al fostului şef MAI Gabriel Oprea, în poziţia de şef al guvernului. Cu această propunere au mers joi (5 noiembrie) la Cotroceni pentru a înainta preşedintelui planul lor pentru o bună guvernare. Pentru prima dată în istoria Instituţiei Prezidenţiale, şeful statului va chema la palat şi societatea civilă, ca reprezentanţi ai celor care manifestă în stradă împotriva întregii clase politice.

„V-am văzut, v-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre. Am decis ca în continuarea discuţiilor să consult, în premieră, societatea civilă, strada”, a spus Iohannis. În urma tratativelor cu toate partidele, preşedintele urmează să numească un premier, iar varianta agreată de Iohannis este cea a unui prim-ministru tehnocrat, din afara scenei politice. Opoziţia şi-ar dori declanşarea alegerilor anticipate, susţinute de altfel şi de preşedinte. Propunerea nu e agreată de liderii PSD, care, în ciuda gravelor probleme de imagine pe care le au, susţin că partidul lor este încă o voce în România, iar programul de guvernare al actualei coaliţii s-a dovedit a fi unul bun, deci merită continuat.

Dosarul «Girofarul» la DNA, pentru Oprea, Niţu şi Patriarh

Nu le place să stea în coloană, la semafor sau în traficul prea aglomerat din Capitală. Au folosit funcţia lor pentru a cere escortă oficială. Însă, un bucureştean şi o organizaţie nonguvernamentală au făcut plângere la DNA pentru folosirea coloanelor oficiale de fostul vicepremier Gabriel Oprea, de procurorul general Tiberiu Niţu şi  de Patriarhul Daniel, spun surse judiciare, citate de Mediafax. Ieri, a fost deschis dosar penal având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoţire în trafic, de conducătorii de instituţii. Procurorii vor face mai întâi cercetare cu privire la faptă, apoi vor stabili dacă vor fi şi persoane puse sub acuzare. Potrivit legii, echipaje ale Poliţiei Rutiere asigură însoţirea coloanelor oficiale doar pentru şeful statului, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi primul-ministru. (Marina Dohi)

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net