Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj scurt, pe rețelele sociale, după tragedia de la Spitalul de la Piatra Neaamţ, unde 10 pacienți au murit și alte șapte persoane se află în stare gravă.


Șeful statului s-a declarat profund îndurerat de decesul pacienţilor de la ATI: „Tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a îndoliat întreaga ţară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoşire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toţi cei care sunt afectaţi de acest accident îngrozitor”, a scris Iohannis pe Facebook.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, 14 noiembrie, în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Zece pacienți care erau bolnavi de COVID-19 au decedat. Alte șapte persoane sunt rănite, printre care și patru cadre medicale, inclusiv medicul de gardă, care a încercat să salveze pacienții. Acesta are arsuri pe 40% din suprafața corpului și va fi transferat în cursul nopții la Spitalul Floreasca din Capitală. Există și posibilitatea ca după evaluarea celor din București să ajungă în Belgia, la Spitalul Militar Regina Astrid.

 

 
 
Loading...