Streinu Cercel, pentru românii din Italia care vor să vină acasă de Paște: «Să ia în calcul carantina»

Ultima actualizare:

    Adrian Streinu Cercel este managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București
Adrian Streinu Cercel este managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București

Mai este aproape o lună și jumătate până la Paște și mulți români aflați în Italia se pregătesc să vin în țară pentru a petrece sărbătorile alături de rude. Însă din cauza extinderii coronavirusului s-ar putea să nu aibă parte de prea multe petreceri. Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, profesorul Adrian Streinu Cercel spune că aceștia ar trebui să ia în calcul carantina sau izolarea la domiciliu.

Până la acest moment în România au fost confirmate 6 cazuri de infecție cu coronavirus. Toți s-au întors din Italia sau au intrat în contact cu persoane care au fost în această țară, unde sute de persoane sunt diagnosticate zilnic cu această infecție. Autorităţile se aşteaptă ca numărul contaminărilor să mai crească având în vedere că foarte mulţi români călătoresc între Italia şi România. Mulţi nu conştientizează riscul la care se expun şi se pregăgătesc deja să plece din Peninsulă în următoarea lună pentru a petrece sărbătorile acasă.

Mesajul lui Streinu Cercel pentru românii din Italia care se gândesc să vină acasă de Paște: Să ia în calcul carantina sau izolarea la domiciliu

”Dacă nu au nevoie să vină acasă, să nu vină”, este mesajul transmis românilor din Italia de către managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, profesorul Adrian Streinu Cercel, potrivit Hotnews.ro. El a declarat, la Medika Tv, că românii din peninsulă care vor veni din anumite arii în ajun de Paște, „s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, și să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând”, a declarat profesorul Streinu Cercel la Medika Tv, întrebat ce mesaj are pentru românii din Italia care vor să vină în România de Paște.

"Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior", a mai afirmat medicul.

El a spus că autoritățile române sunt pregătite să facă față unui eventual val de români din Italia care ar putea veni acasă de Paște, iar controlul și adoptarea măsurilor necesare în cazul lor se vor face ”cu calm” și rigurozitate.

Şeful Institutului Matei Balş. Adrian Streinu Cercel a mai arătat că într-o lună și jumătate, cât mai este până la Paște, lucrurile în ceea ce privește evoluția coronavirusului se pot schimba semnificativ, arătând că totul este într-o "dinamică permanentă" și oricând se poate modifica totul.

Italia a decis miercuri închiderea tuturor școlilor și universităților până la 15 martie, în vreme ce toate evenimentele sportive majore, inclusiv meciurile de fotbal din seria A, se vor juca fără public. 107 oameni au murit, până acum, în Italia, virusul fiind răspândit în aproape toate regiunile țării (20), cu o singură excepție.

Însă nu numai cei care vin din Italia trebuie să ia măsuri pentru a se proteja pe ei dar să-şi protejeze şi rudele de temutul virus din China. Şi cei care au rude în Italia ar trebui să le ceară acestora să rămână acolo până când autorităţile vor considera că se diminuează măcar riscul infectării altfel, există posibilitatea să nu se poată bucura împreună de sărbători ci, din contră, ar putea rămâne iyolaţi sau în carantină.

Citește și:

Coronavirus în România. Dacă vii din aceste zone intri direct în carantină sau izolare la domiciliu

Coronavirus România. Diferența dintre carantină și izolare la domiciliu pe înțelesul tuturor

Coronavirus România. Informații oficiale 5 martie. A crescut numărul bolnavilor și cel al persoanelor aflate în carantină

Coronavirusul se tratează cu doze mari de Vitamina C administrate intravenos. Asta spune guvernul de la Shanghai

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net