Mesajul MApN după umilința suferită de veteranul Emil Vețeleanu de Ziua Națională

Ultima actualizare:
Emil Veţeleanu, într-o imagine emoţionantă
Emil Veţeleanu, într-o imagine emoţionantă

Reprezentanţii Ministerul Apărării Naţionale nu au rămas indiferenţi după ce veteranul Emil Veţeleanu a fiost ignorat de autorităţi de Ziua Naţională a României. MApN a publicat pe Facebook un mesaj pentru bătrânul de aproape 101 ani prin care i-a mulţumit pentru serviciul său. Alături de cuvintele frumoase a fost publicată şi o fotografie în care acesta apare alături de doi militari.

Veteranul de război nu a fost salutat de nimeni de 1 Decembrie, deși avea mâna întinsă și merita cele mai multe felicitări. Jurnaliștii de la gazetavalceana.ro au publicat numele participanților de la ceremonie care l-au ignorat pe veteranul Emil Vețeleanu. Din zecile de persoane care trec prin fața bătrânului, doar primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu, și Constantin Stoian, simplu activist, l-au salutat.

Imaginile au fost publicate e pe Facebook și s-au viralizat rapid.


    Emil Veţeleanu, într-o imagine emoţionantăFoto: arhivă personală
Emil Veţeleanu, într-o imagine emoţionantăFoto: arhivă personală

"Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit. Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii. Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu "Prezent"! Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect!”, se arată în mesajul MApN.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net