Mesajul Poliției și Jandarmeriei în cazul luptelor în stradă de Paște

Ultima actualizare:

    Polițiștii transmit că s-au mobilizat exemplar în gestionarea scandalurilor
Polițiștii transmit că s-au mobilizat exemplar în gestionarea scandalurilor

„Toleranța noastră față de faptele antisociale este zero”, au transmis azi într-o conferință de presă reprezentanții Poliției și Jandarmeriei Române, referindu-se în principal la violențele de stradă care au avut loc în perioada Paștelui. La Hunedoara, Brașov, București, Dâmbovița și Galați zeci de scandalagii au ieșit să chefuiască sau să se răfuiască între ei, incidentele fiind stopate de forțele de ordine cu focuri de armă.

4 persoane au fost arestate la Hunedoara, unde polițiștii au fost atacați de câțiva câțiva scandalagii, 8 cetățeni din Brașov și 11 din București au fost reținuți cu propunere de arestare preventivă după luptele în stradă care au avut loc zilele acestea. ”Au fost aplicate peste 50 de sancţiuni celor care au participat la aceste evenimente, dar verificărle sunt în curs şi toţi vor fi traşi la răspundere - contravenţional sau penal, după caz”, a precizat chestorul Liviu Vasilescu.

„Când evenimentul degenerează într-o manifestare violentă, sunt chemate în sprijin echipele de acţiuni speciale pentru reducerea elementelor turbulente. În toate cazurile, intervenţia se realizează prin respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitatea folosirii forţei” a afirmat şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Alexandru Scurtu.

În total, în această perioadă, polițiștii au dat 24.000 de sancțiuni, dintre care 14.000 pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Chiar dacă pare mult, potrivit datelor, infracționalitatea din perioada sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% în acest an față de anul trecut și e cu 10% mai scăzută față de 2018.

„În ultimele 72 de ore Poliţia a fost la datorie şi au acţionat 14.000 de poliţişti în sistem integrat. Pentru menţinerea climatului de ordine poliţiştii au acţionat la aproape 10.000 de evenimente, 8.500 fiind sesizate prin 112”, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net