Mesajul unui preot din Sinaia pentru cei anti-vaccin: «Mă tot uit la locul vaccinului şi n-a apărut semnul fiarei»

Ultima actualizare:

    „Ce treabă am eu cu gura lumii?”, spune preotul Mihail Protos
„Ce treabă am eu cu gura lumii?”, spune preotul Mihail Protos

Le-a ţinut piept! Mihail Protos, preot la Mănăstirea Sinaia (Prahova), a stârnit un val de furie cu postarea sa de pe Facebook. După ce s-a imunizat, părintele a anunţat pe reţeaua socială că se simte bine. Anti-vacciniştii din lista sa de prieteni virtuali au luat foc şi l-au jignit, dar preotul le-a răspuns cu ironie şi cu blândeţe.

A scris două rânduri, pe Facebook, prin care a ţinut să-şi anunţe cunoscuţii că s-a vaccinat cu serul anti – COVID - 19. Postarea preotului Mihail Protos, de la Mănăstirea  Sinaia, a fost însoţită şi de informaţia că în oraşul de pe Valea Prahovei se vaccinează aproximativ o sută de persoane pe zi.  

Sute de comentarii au  inundat pagina de Facebook a preotului, după îndrăzneala de a face public gestul său. Multe dintre acestea au venit din partea celor care i-au reproşat părintelui că se „dedă” la cele lumeşti printr-o postare cerşetoare de like-uri, iar alţii i-au imputat că a ales „apa de ploaie” în loc de Sfânta Împărtăşanie. 

Un monah a reacţionat vehement la postarea părintelui: “Cât de proşti să fim, ca să alergăm la vaccin, doar pentru că suntem manipulaţi prin presă şi prin instituţii de la care ne-am aştepta cel mai puţin? Şi cât de inconştient şi stupid obedient să fii, ca să te vaccinezi cu ceva ce este încă experimental? Mai prost decât şobolanii”. Preotul Mihail Protos i-a replicat cu ironie fină: „Nu mai pot, presiunea e prea mare! Mărturisesc! Uneori (dar nu mai spuneţi la nimeni), uneori iau şi pastile!”. De altfel, părintele a avut răbdare să răspundă fiecărui comentariu acuzator. 

Deşi numărul anti-vacciniştilor e foarte mare, Mihail Protos şi-a păstrat calmul. ”Mă tot uit la locul unde am fost vaccinat. Nu văd să apară semnul fiarei”, le-a replicat celor care i-au cerut să-şi şteargă contul de Facebook, convinşi că preotul este plătit să facă propagandă vaccinului.  

„Ce treabă am eu cu gura lumii?”, declară părintele pentru adevarul.ro. „Dacă e o epidemie, întreb un epidemiolog ce e de făcut, nu? La problemele de specialitate, eu întreb specialişti. Aşa cum nimeni nu mă poate contrazice pe mine pe chestiuni legate de chirilică şi carte veche, cum să contrazic eu un epidemiolog?”, explică părintele Mihail Protos poziţia sa în legătură cu problema vaccinării.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net