Meteo: Un val de aer rece loveşte România. Cât scad temperaturile

Ultima actualizare:

    foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

Vremea se răceşte tot mai mult, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Începând de miercuri, temperaturile maxime vor depăși cu puțin 20 de grade, în zonele joase. Răcirea accentuată se datorează unui val de aer rece care ajunge în ţara noastră la mijlocul săptămânii.

Astăzi, 28 septembrie, vremea va fi în general instabilă, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM). Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua îndeosebi în vest şi în sud-vest, iar noaptea mai ales în centru, sud şi est şi local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura aerului, în creştere faţă de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între 20 şi 29 de grade şi minime între 9 şi 20 de grade, scrie adevarul.ro.

În Bucureşti, luni, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza şi noaptea, când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 15...16 grade.  

Marți se face mai frig

Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, ziua în majoritatea zonelor ţării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică şi doar izolat în rest. În cursul nopţii, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est şi la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, iar local şi temporar şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 9 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

Marţi, în Bucureşti, vremea se va răci faţă de ziua anterioară. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 11...13 grade.  

Miercuri, vreme apropiată de normalul termic al perioadei

Cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a ţării şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest. În zona montană de peste 1800 m temporar se vor semnala precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei, cu viteze mai mari în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 15 grade.

În Bucureşti, miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11...13 grade.  

Joi, precipitații mixte la munte  

Joi, în ţară, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a teritoriului şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest se vor semnala ploi, iar în zona montană de peste 1800 m temporar vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade.

În Bucureşti, joi, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.  

Citește și:

Prognoza meteo pentru luna septembrie 2020. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Prognoza meteo: Un val de aer rece loveşte România. Cât ne mai bucurăm de vremea frumoasă

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net