Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata la 30 iunie. Ministrul Transporturilor își cere iertare!

Ultima actualizare:

    Ministrul Transporturilor și premierul României au asistat la noi probe ale metroului din Drumul Taberei, care nu va fi gata la data anunțatăFoto: Arhivă personală
Ministrul Transporturilor și premierul României au asistat la noi probe ale metroului din Drumul Taberei, care nu va fi gata la data anunțatăFoto: Arhivă personală

Lucian Bode, ministrul Transporturulor, a declarat luni, 22 iunie, că metroul din Drumul Taberei nu va fi gata la data de 30 iunie 2020, aşa cum a fost asumat. Nu a mai fost fixat un alt termen, guvernanții susținând că decizia le aparține specialiștilor.

„Structurile şi finisajele sunt finalizate. Eventual putem vorbi de mici retuşuri. Din păcate, termenul asumat neforţat de către antreprenor, consultant şi beneficiar, şi anume darea în folosinţă cu călători pentru data de 30 iunie 2020 nu poate fi respectat”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Metroul a circulat pe magistrala M5, o parte din testele dinamice efectuându-se chiar luni, 22 iunie. În prezența ministrului Lucian Bode și a Prim-Ministrului, Ludovic Orban, alături de care s-au aflat reprezentanții antreprenorului, ai Ambasadei Franței, Italiei și Spaniei și cei ai managementului Metrorex, au fost efectuate o parte din testele dinamice pe magistrala de metrou M5, Secțiunea 1 – Râul Doamnei – Eroilor. 

Cu această ocazie antreprenorii și beneficiarul au prezentat stadiul la zi al lucrărilor precizând că până la deschiderea traficului pentru publicul călător mai sunt de efectuat următoarele: centrala de ventilație și evacuare a apelor, instalația de automatizare și siguranță a circulației și testele dinamice.

Bode a mai explicat că, după ce în 2011 s-a semnat contractul pentru executarea lucrărilor, în intervalul 2013-2015 susţinerea financiară a acestui proiect a lipsit cu desăvârşire. Acesta a spus că în 2013 s-au alocat 20 de milioane de euro, în condiţiile în care valoarea lucrărilor era de 700 milioane de euro, spre exemplu.

Ministrul Transporturilor și-a cerut scuze pentru întârzierile repetate

„Vreau să-mi cer scuze în numele celor 17 miniştri şi 8 directori generali care au condus Ministerul şi Metrorex din 2011 până în prezent.(…) La începutul mandatului am cunoscut o categorie de angajați ai Ministerului Transportului, Infrastructurii și Comunicațiilor, inclusiv din Metrorex, pe care am denumit-o generic promitaci. 

Termenul nu-l găsiți în DEX. Promit orice, își asumă orice, rezolvă orice. Când văd că se apropie termenele și văd că tot ce au promis nu se concretizează, aceștia se transformă în explitaci. Nici acest termen n-o să-l găsiți în DEX. Explică de ce nu s-a putut, cum au făcut tot ce a depins de ei și așa mai departe.

Eu cred că a venit momentul ca aceste categorii să nu mai ocupe funcții de decizie în Ministerul Transporturilor (…) Așadar, specialiștii vor decide momentul în care vor fi îndeplinite toate condițiile ca magistrala de metrou M5 să fie dată în exploatare cu călători”, a declarat ministrul Lucian Bode. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net