Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, dată în grija unei surori! Alte două rude au cerut ordin de protecție împotriva soțului

Ultima actualizare:

    Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară este una dintre cele mai cunoscute artiste lirice din Moldovafoto: arhiva proprie
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară este una dintre cele mai cunoscute artiste lirice din Moldovafoto: arhiva proprie

Decizie surprinzătoare a magistraților ieșeni în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, aflată în recuperare medicală după ce a căzut pe scări în luna mai a acestui an. Artista a fost data în grija unei surori, în dauna soțului Codrin Nicoară!

Judecătorii au decis: de Maria Macsim Nicoară va avea grijă, în perioada următoare, una dintre surorile ei, și nu soțul său, pianistul Codrin Nicoară, scrie bzi.ro. Astfel, artista locuiește în județul Bacău, acolo unde are domiciliul ruda sa.

Procesul intentat de sora mezzosopranei soțului acesteia, pianistul Codrin Nicoară, a început pe 1 iulie 2020. Una dinre surorile artistei le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să o lase pe aceasta în grija ei, solicitare admisă de magistrați. Chiar dacă sentința primei instanțe nu este definitivă, aceasta este executorie. „Instanța dispune numirea petentei E.H. în calitate de curator al intimatei Maria Macsim Nicoară, pentru încasarea veniturilor de natură salarială, pentru administrarea bunurilor, precum și pentru apărarea intereselor acesteia în condiții corespunzătoare, în limitele mandatului general, care are ca obiect încheierea actelor juridice de administrare și de conservare”, au precizat judecătorii ieșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Rudele artistei au cerut ordin de protecție

Mai mult, sora care a obținut custodia, precum și mama artistei au cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva lui Codrin Nicoară, dându-l pe acesta în judecată în data de 12 octombrie. Rudele au solicitat ca soțul artistei să păstreze o distanță minima de 100 de metri față de aceasta, față de reședința actuală, din județul Bacău, față de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, și față de centrul medical în care mezzosoprana va merge pentru recuperare, precum și interzicerea oricărui contact. Însă, această dorință nu le-a mai fost îndeplinită, solicitarea fiind respinsă de judecători. Decizia nu este definitivă.

Mezzosoprana a suferit încă o intervenție chirugicală

”Maria Macsim Nicoară este internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, unde a suferit o intervenție chirurgicală craniană și urmează a fi externată în vederea continuării recuperării medicale. Reprezentanții spitalului ne-au comunicat că pârâtul Codrin Constantin Nicoară, folosindu-se de calitatea de soț, a depus o solicitare ca pacienta să fie preluată de el, solicitarea fiind făcută într-un limbaj foarte agresiv”, au precizat cele două rude ale artistei.

Maria Macsim Nicioară avea probleme în căsnicie

Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare gravă la spital în dimineața zilei de 10 mai, la aproximativ 8 ore după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește alături de soțul său. De altfel, soacra sa a alertat autoritățile, după ce a fost chemată de fiul ei să vadă în ce stare îi este soția. Cei doi au declarat autorităților că artista a căzut pe scări. Între timp, au apărut informații conform cărora mezzosoprana și soțul ei nu ar mai fi fost în relații bune, iar acesta era extrem de violent. Referitor la acest caz, procuroii și polițiștii din Iași fac cercetări într-un dosar deschis in rem pentru tentativă de omor. Maria Macsim Nicioară lucrează de 25 de ani la Opera din Iași și este doctor în muzică.

Accident sau tentativă de omor?

Ideea vehiculată imediat după accident, adică faptul că pianistul Codrin Nicoară era agresiv cu artista, s-a confirmat. Surse din cadrul anchetei susțin că au fost stabilite două episoade de violență între soți, dar nu s-a putut stabili dacă în seara respectivă, când mezzosoprana ar fi căzut pe scări, a existat un asemenea episod. Nu se poate spune dacă soțul ei, Codrin Nicoară, a împins-o sau dacă a căzut accidental. Singura care ar putea clarifica totul este Maria Macsim Nicoară, însă starea ei de sănătate nu îi permite să facă asta. 

Citește și: 

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, audiată acasă. Misterele din dosar se adâncesc și mai tare

EXCLUSIV Soprana Maria Macsim Nicoară face mici progrese. Ce spun medicii despre faptul că se poate mișca

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net