«Mi-au plimbat copilul între spitale până a murit»

Ultima actualizare:

    Ieri, când a luat trupul  fetiţei de la IML, Marian Şerban a ţinut tot  timpul poza ei la piept
Ieri, când a luat trupul fetiţei de la IML, Marian Şerban a ţinut tot timpul poza ei la piept

"S-a dus lumina ochilor noştri. Nico a murit cu zile". Atât mai putea să spună, ieri, tatăl fetiţei de 4 anişori care a sfârşit după ce a fost plimbată prin trei spitale din Capitală şi diagnosticată cu roşu în gât. Bărbatul care şi-a adus copilul la spital, sâmbătă, cu o simplă răceală, a fost nevoit să-l ia, ieri, într-un sicriu alb, de la IML.

Tragedia vine să îngroaşe rândurile copiilor care au ajuns în ceruri mult prea devreme, din vina celor care ar fi trebuit să-i salveze. Ca şi în alte cazuri, familia micuţei Nicoleta a făcut tot ce i-a stat în puteri să-şi salveze unicul prunc.

Numai că nu a ţinut doar de ei. Oameni simpli, din Bolintin Deal, Mădălina şi Marian Şerban au alergat la medic imediat ce fetiţa lor a dat semne că nu se simte bine. Febra de peste 38,5 i-a determinat să ceară ajutorul medicilor specializaţi de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Era în dimineaţa zilei de marţi, 15 mai, când au pornit împreună cu Nico spre Bucureşti. S-au bucurat când medicii, după ce au consultat copilul, le-au spus că are otită şi le-au dat tratament acasă. Au urmat întocmai instrucţiunile, însă sâmbătă, la patru zile după prima consultaţie, Nicoleta a început iarăşi să facă febră.

"Am revenit la «Grigore Alexandrescu» şi, de data asta, ne-au spus că are infecţie şi ne-au trimis la «Victor Babeş». Am luat fetiţa în braţe şi ne-am urcat într-un taxi. Aici, un medic a venit şi ne-a spus să nu mai stăm, că nu mai au locuri. Ne-a făcut, până la urmă, un bilet de trimitere către al treilea spital, «Alfred Rusescu», unde, la nici o zi de la internare, s-a întâmplat nenorocirea", a povestit, cu lacrimi în ochi, Marian, tatăl copilei.

Chiar dacă, sâmbătă seară, fetiţa se simţea mult mai bine, în sensul că reuşise să coboare din pat şi să se joace cu ceilalţi copii din salon, duminică dimineaţă, după o injecţie făcută în venă, prin branulă, i s-a făcut brusc rău. "Nici un minut nu a trecut şi i s-a încleştat gura şi a început să-i tremure tot corpul. A fost dusă la Reanimare, însă după o oră ni s-a spus că a murit", a reuşit să-şi amintească spusele soţiei sale, care a stat tot timpul lângă Nicoleta.

«Fetiţa a venit cu amigdalită acută» dr. Mihai Craiu

„A venit la noi cu amigdalită acută. Sub tratament a evoluat normal. Alergie la antibiotice nu a făcut pentru că i-am făcut testele de alergie, iar decesul a survenit la câteva ore după administrarea antibioticului. Nici semne de meningoencefalită nu avea. Nu ne putem explica evoluţia bolii ei. Aşteptăm raportul IML", a declarat pentru evz.ro dr. Mihai Craiu, unul dintre medicii care s-au ocupat de fetiţă la Spitalul Alfred Rusescu.

Procurorii de la Parchetul Capitalei aşteaptă o concluzie preliminară a autopsiei, pentru a se stabili dacă în acest dosar vor interveni poliţiştii de la Omoruri sau cazul va fi transferat unei Judecătorii de sector.

Din tragedia unui pacient s-a născut un film

Cazuri dramatice cu bolnavi plimbaţi de la un spital la altul nu sunt deloc puţine. Aşa a luat naştere şi filmul "Moartea domnului Lăzărescu", în care regizorul s-a inspirit dintr-un caz real. Ideea filmului, în care Lăzărescu e trambalat de la un spital la altul, a pornit de la tragedia unui pacient care a murit după ce a fost plimbat cinci ore cu ambulanţa şi refuzat la internare de trei spitale din Dolj. În noiembrie 2001, Florin Nica, bolnav de ciroză în ultimul stadiu şi aflat în comă, a fost plimbat 150 de kilometri, pe ruta Craiova-Poiana Mare - Calafat.

În vârstă de 51 de ani, Nica nu avea familie, era surdomut şi oligofren, un „caz social" aflat în evidenţele Psihiatriei din Poiana Mare.

Avea peritonită, dar l-au tratat de roşu în gât

2011, Iaşi. La 7 iunie, Mădălin Săvescu, un copil de 8 ani din Dagâţa, Iaşi, a ajuns la spital cu febră 38. I s-au făcut analize de rutină şi părinţilor li s-a spus că are "roşu în gât".

După două zile a fost operat de peritonită primitivă, iar medicii de la Spitalul "Sfânta Maria" au spus că a scăpat ca prin urechile acului. Nu au avut dreptate, pentru că după intervenţia chirurgicală, starea sa s-a înrăutăţit şi, după trei săptămâni de spitalizare, băieţelul a decedat. Avea ficatul sfărâmat.

Nu şi-a mai mişcat picioarele după un vaccin

2011, Olt. În vara anului trecut, o familie din comuna Schitu, judeţul Olt, şi-a dus băieţelul de un an şi patru luni la dispensar, pentru efectuarea unui banal vaccin. Imediat după injecţie, micuţul Robert Vlad nu şi-a mai simţit picioarele.

"Medicul din comună ne-a tot spus să mai aşteptăm, că a fost constipat, dar copilul tot mergea târâş. La Slatina ne-au spus să-l trimitem la Bucureşti, dar că sunt slabe şanse să-şi revină, că i-a fost distrus nervul", a spus tatăl copilului. În Capitală, i-a fost pus diagnosticul de paraplegie flască.

A murit după ce medicii i-au pus mâna în ghips

2010, Olt. Cristian Marian Grigore, în vârstă de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, judeţul Olt, a ajuns la spitalul din Slatina cu o mână ruptă.

Medicii l-au consultat, i-au pus atele la braţ şi, după trei zile, l-au externat. În aceeaşi zi, în drum spre casă, mama copilului a văzut că mâna bolnavă a început să se înnegrească.

Speriată şi cu sufletul la gură, femeia l-a dus înapoi la spital, unde medicii au decis că braţul băiatului trebuie amputat. Însă, după operaţie, a intrat în şoc septic şi a murit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net