Microbuz cu muncitori, căzut în râul Bistriţa. 8 morţi, 1 dispărut, 1 supravieţuitor

Ultima actualizare:

    Un singur pasager a supravieţuit în urma accidentului
Un singur pasager a supravieţuit în urma accidentului

Şapte persoane au murit, iar alte două sunt date dispărute, după ce un microbuz în care se aflau zece oameni a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ. În urma accidentului, doar un tânăr de 22 de ani a reuşit să se salveze. În maşină se afla muncitori care lucrau în zona Aradului şi se întorceau acasa, în Piatra Neamţ, pentru a petrece sărbătorile cu cei dragi.

Pompierii au intervenit în noapte de miercuri spre joi, după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, la podul de peste canalul acestui râu din satul Viişoara, relatează Digi24. Din nefericire, o singură persoană care se afla în microbuz a reuşit să se salveze. Opt călători şi-au pierdut viaţa, căci manevrele de resuscitare s-au dovedit a fi inutile, iar o altă persoană este dată dispărută. 

Cauza accidentului este pierderea controlului asupra volanului, după ce un pneu al autotrismului a explodat. „Anvelopa din spate-stânga a explodat. Autoutilitara era una privată, în care se aflau muncitori care lucrau în zona Aradului şi care se întorceau acasă de sărbători”, a declarat prefectul de Neamţ.

Autoutilitara nu era destinată transportului de persoane, fiind improvizate banchete. Singurul supravieţuitor al accidentului este un tânăr de 22 de ani, din localitatea Podoleni, care se afla pe locul din dreapta-faţă şi care a reuşit să iasă singur din autoutilitara căzută în apă. În spatele autoutilitarei circula o altă maşină în care se aflau colegi şi rude ale victimelor. Ei sunt cei care au sunat la 112 pentru a solicita ajutor.

Accidnetul a dus la declanşarea Planului Roşu de Intervenţie, iar la locul accidentului s-au deplasat peste 35 de pompieri, trei ambulanţe SMURD şi trei maşini aparţinând ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net