Miere gratuită pentru preșcolari și elevii din școala primară. Reacția medicului Dănăilă

Ultima actualizare:

    Parlamentarii consideră că mierea va asigura un aport caloric și nutrițional important copiilor
Parlamentarii consideră că mierea va asigura un aport caloric și nutrițional important copiilor

Un proiect PSD adoptat marți, 20 martie, în Senat a provocat reacția vehementă a cunoscutului neurochirurg Leon Dănăilă, senator PNL. Conform acestui proiect, preșcolarii și elevii din învățământul primar ar urma să primească gratuit miere polifloră.

Senatul a adoptat marți, 20 martie, un proiect de lege al PSD prin care preșcolarii și elevii din învățământul primar, atât de stat, cât și privat, ar urma să primească 350 g de miere polifloră lunar.

”Mierea polifloră destinată consumului pentru elevii din învățământul primar de stat și privat va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare”, se arată în proiectul PSD, citat de Hotnews.

Votul din Senat a provocat reacția vehementă a senatorului PNL Leon Dănăilă, renumit neurochirurg, care a avertizat asupra riscurilor obezității în rândul copiilor.  

"S-a constatat statistic că în țara noastră, față de media europeană, numărul elevilor hiperponderali și obezi depășește media, așa încât administrarea unui carbohidrat în plus față de ceea ce consumă elevii la ora actuală nu cred că este benefică. După părerea mea, ar fi bine ca această miere să fie înlocuită cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii. Dacă noi creăm elevi hiperponderali sau obezi, aceștia vor deveni viitori bolnavi diabetici, cu ateroscleroză și cu boli cardiace. Mai bine, banii să fie alocați pentru cumpărarea de rechizite școlare", a declarat Dănăilă.

Proiectul va intra și în dezbatere și în Camera Deputaților, for decizional.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net