Mihaela Bilic despre pățania prietenei sale. ”Alcoolemie de 0,07 la mie după ce mănânci un măr”

Ultima actualizare:

    Mihaela Bilic atrage atenția că după un măr consumat crește alcoolemia
Mihaela Bilic atrage atenția că după un măr consumat crește alcoolemia

Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a povestit despre pățania prietenei sale, care a fost la un pas să-și piardă permisul. La o razie a Poliției, femeia a fost pusă să sufle în etilotest, aparat ce a indicat o alcoolemie de 0,07 la mie în aerul expirat. Șoferița se jură că nu a pus pic de alcool în gură, ci doar a mâncat un măr și s-a dezinfectat pe mâni cu alcool.

”Alcoolemie de 0,07 după ce mănânci un măr”, își începe povestirea Mihaela Bilic. Prietena sa fost oprită după miezul nopții de un fitru de Poliție.

Avea permisul luat de câteva luni și nu și-a imaginat că ar fi putut rămâne fără el într-o clipită.  

”Femeia râde bucuroasă, are permisul de numai câteva luni și până acum nu a fost oprită niciodată de poliție. Cât despre alcool nici nu-i știe gustul, este de religie musulmană și pentru ea alcoolul nu există! Schimbă câteva replici ironice cu polițistul, de genul pe mine nu m-ați nimerit. Se dezinfectează metodic cu soluție alcoolică, scoate muștiuc-ul din punga sigilată și se pune amuzată pe suflat. Mai întâi i se pare că n-a auzit bine sau că este o glumă proastă când polițistul o informează că trebuie să-i suspende permisul pe motiv de consum de alcool. Privește înmărmurită fiola și cifrele halucinante îi joacă în fața ochilor: 0,07 la mie, nivelul de alcool în aerul expirat! Râsul se transformă brusc în disperare, situația e absurdă, ea nu a consumat alcool niciodată, cu atât mai puțin în seara asta. Permisul e viața ei, a așteptat atât de mult până s-a hotărât să-și conducă propria mașină, să se bucure de libertate la volan. Și acum este amenințată că își pierde permisul, este acuzată că a consumat alcool”, povestește Bilic.

Prietena ei cu care se afla în mașină a refuzat să recunoască fapta și a cerut să fie dusă la Institutul Medico-Legal. A urcat în mașina Poliției iar drumul până acolo i s-a părut unul de groază. Era năucită!

Șoferița a fost dusă la INML pentru prelevarea probelor de sânge

”Înainte de a-i recolta sânge, doamna doctor o supune unor întrebări neașteptate: când a mâncat ultima oară și ce a mâncat, ce gesturi a făcut înainte de a sufla în fiolă? I se explică că există o multitudine de factori care pot duce la un rezultat pozitiv și cel mai banal dintre ei este consumul de fructe. Este suficient să mănânci un măr și după o oră vei constata că ai o alcoolemie de 0,07 în aerul expirat! Dacă mai căutați vreo dovadă că fructele fermentează în ficat și se transformă în alcool, acum ați primit-o. Iar în cazul ei explicația a fost și mai simplă, dezinfectarea mâinilor cu soluție alcoolică de 70% a dus indirect la pozitivarea probei. E adevărat, povestea pare a fi cu happy-end, însă toată suferința și zbuciumul prin care a trecut prietena mea au fost răvășitoare. Universul are un simț al umorului ciudat când vrea să ne dea o lecție. Nu știu care a fost lecția ei, însă eu știu sigur că o să privesc fructele cu alți ochi”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit polițiștilor, 0,07 la mie în aerul expirat înseamnă o bere consumată.

Citește și: 

VIDEO Atenție la dezinfectanții de mâini! Cei pe bază de spirt pot păcăli etilotestul și vă pot aduce amenzi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net