Mihai Șora, bruscat de jandarmi la proteste: ”Mișcă-te mai încolo, moșule!”

Ultima actualizare:

    Mihai Șora este un obișnuit al protestelor organizate în Capitală în ultimul an foto: Louise Șora
Mihai Șora este un obișnuit al protestelor organizate în Capitală în ultimul an foto: Louise Șora

Filosoful Mihai Șora (101 ani) a fost bruscat de jandarmi miercuri seară, la protestele din Piața Victoriei din București. Șora a relatat episodul pe pagina personală de Facebook, iar un angajat de la Teatrul Țăndărică a filmat scena în care filosoful este înconjurat de 10-15 ”băieți musculoși, bine hrăniți și echipați”.

Așa cum face de un an și jumătate, Mihai Șora a ieșit în piață și miercuri seară, să protesteze în legătură cu adoptarea modificărilor la legea penală. Filosoful s-a numărat astfel printre cei 18.000 de români care și-au exprimat nemulțumirea față de felul în care au fost modificate codurile penale.

De data aceasta însă, Mihai Șora a avut o experiență neplăcută cu jandarmii, despre care a vorbit pe pagina personală de Facebook.

”Dacă un jandarm îmi spune «Mișcă-te mai încolo, moșule!», nu mă supăr: pot înțelege că Jandarmeria română vrea să «elibereze» cutare metru pătrat din Piața Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viață de om).

Însă când 10-15 băieți (musculoși, bine hrăniți și echipați) mă turtesc în pătrățelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de față, altceva decât ar trebui să fie.

Ne așteaptă zile grele, dragi prieteni.Un lucru am înțeles aseară: cu cât suntem mai mulți, cu atât devin mai agresivi.LE ESTE FRICĂ DE NOI”, a scris Mihai Șora.

Incidentul a fost filmat de Adrian Neculcea, păpușar la Teatrul Țăndărică din București.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net