Filosoful și eseistul Mihai Șora a ținut să împărtășească cu urmăritorii săi virtuali gândurile și sentimentele care îl încearcă odată cu intrarea în noul an. Mihai șora a scris câteva rânduri pe rețelele de socializare, într-o notă melancolică, punctând că, din punctul său de vedere, anul 2019 va fi unul greu, plin de încercări. Lipsa speranței s-a manifestat atât cu privire la viitorul țării, cât și din perspective personale, filosoful dezvăluind că este de părere că viitorul este incert și în ceea ce-l privește.


Mihai Şora a publicat în mediul online un mesaj de final de an, în care s-a adresat românilor, explicându-le acestora că 2019 va fi un an greu,  și punctând, de asemenea, că nu este sigur cât de pregătiţi sunt aceștia să facă față încercărilor pe care noul an le va aduce inevitabil cu sine. Totuşi, filosoful şi-a îndemnat urmăritorii virtuali să rămână „atenţi şi lucizi”, cu menţiunea de a se revedea la Girafă, referire ce trimite la protestele din Piaţa Victoriei, unde Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, a fost mereu prezent în mulțimea de manifestanți.

Mesajul de final de an al lui Mihai Șora

Printre rândurile adresate românilor, Șora a mărturisit că, având în vedere vârsta sa înaintată, se gândește chiar și la posibilitatea ca 2019 să fie anul în care să plece dintre noi.

„Dragi prieteni, ne aşteaptă un an greu. Nu ştiu în ce măsură suntem pregătiţi să-i facem faţă (în ce mă priveşte, nu ştiu nici chiar dacă-i voi supravieţui); dar să rămânem atenţi, lucizi şi întregi, cu ochii larg deschişi. Şi, desigur, să ne revedem la Girafă. Al Dumneavoastră (uşor melancolic)”, a transmis filosoful prin intermediul contului personal de Facebook.

 
 
Loading...