Mihai Tudose: ”România are nevoie de un Guvern nerelaxat. Se va munci non-stop”

Ultima actualizare:

    Mihai Tudose promite că se va muncii pe brânci
Mihai Tudose promite că se va muncii pe brânci

A început ședința în plenul Pralamentului pentru învestirea noului Guvern. Premierul desemnat Mihai Tudose a afirmat că România nu are nevoie de un guvern relaxat, ci de unul în stare permanentă de alertă.

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat în discursul susținut în fața Parlamentului că i s-a dat o ”sarcină grea”, iar momentul politic este unul pe care doar viitorul îl va explica mai bine. ”Cred că România are nevoie de un guvern nerelaxat, aflat în stare de alertă, de efort permanent, preocupat de termene şi realizări (...) Cine vrea să normalitate, să-şi ia un loc de muncă cu program fix. Se va muncii non-stop”, a spus Tudose.

El i-a asigurat pe parlamentari că se va angaja ”cu toată energia” în atingerea programului de guvernare, care a fost modificat pentru corecta întârzierile din ultimele două luni.

Dragnea: ”Prefer o guvernare onestă”

”Prefer o guvernare onestă decât una una prosată și mincinoasă. Am fost onești și am avut curajul să le cerem propriilor colegi care nu au performat să se retragă. Alții s-au încapățânat. Alianța PSD-ALDE a fost corectă față de români și a avut curajul să-și schimbe premierul. Asta trebuie să facă o majoritate responsabilă. Îi transmit domnuțlui premier Tudose că-l vom urmări îndeaproape”, a declarat Liviu Dragnea.  La şedinţă de plen sunt prezenţi 329 din 465 de senatori şi deputaţi.

Toți miniștrii au primit avizul

Invitaţi la şedinţă sunt Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Toţi miniştrii propuşi de către Mihai Tudose au primit avizul comisiilor de specialitate care i-au audiat în cursul acestei dimineţi.

Guvernul Tudose va fi învestit dacă va primi voturile favorabile a jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

În acest caz, membrii cabinetului vor merge la Cotroceni pentru a depune jurământul în faţa preşedintelui, cel mai probabil în cursul serii de joi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net