Mii de amenzi pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19, dosare penale și petreceri întrerupte de polițiști

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Circa 9.500 de amenzi de peste 1.600.000 lei pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19, șapte dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și mai multe petreceri private întrerupte de polițiști, acesta este bilanțul ultimelor 24 de ore.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că, sâmbătă, au fost aplicate aproximativ 9.500 de amenzi în valoare totală de peste 1.600.000 de lei pentru nerespectarea regulilor împotriva răspândirii COVID-19. Cele mai multe abateri au fost nepurtarea măştii de protecţie şi au fost întocmite şi şapte dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ANSVA, ANPC, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi ai autorităţilor locale, în total au participat peste 16.500 de angajaţi la aceste acțiuni.   

Amenzi în valoare de peste 1.600.000 lei  

Astfel, au fost verificaţi 6.500 de operatori economici, 201 operatori transport persoane, peste 10.000 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar şi peste 84.000 de persoane.

„În urma acestor acţiuni, au fost aplicate aproximativ 9.500 de sancţiuni contravenţionale ce însumează peste 1.600.000 lei. Majoritatea acestora au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie. Au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru  nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea ori pentru nerespectarea distanţării fizice. De asemenea, au fost sancţionate contravenţii precum nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private şi nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor. Tot în cursul zilei de sâmbătă, în urma controalelor menţionate, personalul MAI a întocmit şapte dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune prevăzută de art. 352 din C.P”, se mai arată în comunicatul MAI.

De asemenea, au fost primite nouă apeluri telefonice la linia TELVERDE 0.800.800.165, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul Municipiului Bucureşti şi a trei judeţe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

MAI recomandă cetăţenilor să respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară: evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanţei faţă de alte persoane, purtarea măştii de protecţie sanitară, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor.    

Evenimente private, întrerupte  

În București, au fost întrerupte trei evenimente private. Într-un club din sectorul 1, oamenii legii au fost sesizați că are loc o petrecere privată, respectiv botez. Au fost identificate și sancționate contravențional cu amendă 30 de persoane, dar și administratorul societății comerciale. Și în sectorul 5, pe raza Secției 17 au fost depistate 32 de persoane în incinta unui club. Toți participanții la petrecere au fost legitimați și invitați să părăsească locația, fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 14.500 lei, iar organizatorul cu suma de 2000 de lei. Tot pe raza Secției 17 a mai fost întreruptă o petrecere private care avea loc la subsolul unui restaurant și la care participau 21 de persoane.

Razie în București

În Capitală, polițiștii de la rutieră au prins mai mulți șoferi care s-au urcat la volan băuți ori sub influența drogurilor. Printre ei, și un tânăr de 28 de ani care a recunoscut că a consumat canabis. A fost condus la sediul INML, iar permisul de conducere i-a fost reţinut pe perioada cercetărilor. Sub influența drogurilor a fost prins și un șofer de 37 de ani. Iar în mașina altuia, de 23 de ani, polițiștii au găsit substanțe interzise. 


    Mai mulți șoferi au fost găsiți băuți sau drogați FOTO: Poliția Română
Mai mulți șoferi au fost găsiți băuți sau drogați FOTO: Poliția Română

În raziile făcute vineri și sâmbătă, polițiștii Brigăzii Rutiere au găsit șapte șoferi băuți la volan și tot atâția sub influența drogurilor. Au fost date peste 30 de amenzi, cu o valoare totală de 16.000 de lei, iar 23 de conducători auto au rămas fără permis.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net