Mii de români s-au călcat în picioare de Bobotează, pentru o sticlă de agheasmă

Ultima actualizare:

    Mii de credincioși s-au călcat în picioare pentru a pune mâna pe o sticlă cu apă sfințităFoto: arhivă Click!
Mii de credincioși s-au călcat în picioare pentru a pune mâna pe o sticlă cu apă sfințităFoto: arhivă Click!

Pe 6 ianuarie, de Bobotează, a fost din nou prilej pentru credincioșii mai nerăbdători să se calce aproape în picioare pentru a pune mâna pe o sticlă de agheasmă. În marile orașe din sud-estul țării, a fost rspectată și celebra tradiție a scufundatului în apa mării pentru găsirea celor trei cruci.

În jur de 10.000 de oameni s-au adunat în fața Cazinoului din Constanța, după ce Mitropolia a pregătit 150.000 de sticle de agheasmă pe care cu greu le-a împărțit credincioșilor care se îmbulzeau hulpavi după apa sfințită. „Doamne, mi-am prins piciorul aici! Eu cad! Dați-mi voie să ies”, se plângea o femeie care să ia agheasmă, relatează Digi24.

A fost respectată, ca în fiecare an, și binecunoscuta tradiție în care Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, aruncă trei cruci din lemn în apa mării, iar credincioșii curajoși se scufundă să le găsescă. Anul acesta, printre cei care au îndrăznit să intre în apa rece, a fost și o femeie. Această tradiție a fost respectată și la Galați.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net