Mii de școli, nepregătite pentru 14 septembrie. Sunt cu toaleta în curte și fără acces la internet

Ultima actualizare:

    Așa arată toaleta unei instituții de învățământ în anul 2020foto: captură Digi 24
Așa arată toaleta unei instituții de învățământ în anul 2020foto: captură Digi 24

Sute de școli și grădinițe au în continuare toaleta în curte, aproximativ 5.000 de unități de învățământ nu au acces la internet și mii de copii din localități aflate în scenariile galben și roșu, care ar trebui să urmeze cursuri online, nu au încă dispozitive electronice. Asta cu doar câteva zile înainte de 14 septembrie.

5.000 de școli fără acces la internet, tot atâția elevi fără tablete

Întrebată marți seara la Digi 24 câți elevi din cele 453 de localități aflate în scenariile roșu și galben nu au tablete sau acces la internet, ministrul Educației Monica Anisie vine cu promisiuni: „La momentul acesta sunt 4.925 de elevi în această situație. Însă avem și o veste bună. Din data de 9 septembrie se pot duce tabletele, cele 82.000 de tablete pentru cele trei loturi căștigătoare prin licitația pe care a realizat-o ONAC. Nu au fost contestații, deci vor fi 82.000 de tablete care vor pleca spre unitățile de învățământ”. În același timp, aproximativ 5.000 din cele 22.000 de clădiri în care funcționează instituții de învățământ nu au acces la internet. Și la acest capitol autoritățile promit să ia măsuri. „Am lucrat la identificarea acestor clădiri și se vor face demersuri pentru ca 2.800 din ele să fie conectate la internet până la 14 septembrie”, dă asigurări Jean Badea, consilier în Ministerul Educației, citat de stiriedu.ro.

Sute de instituții de învățământ au în continuare toaleta în curte

Din păcate, nici la capitolul norme de igienă nu stăm mai bine, în special în mediul rural. Ministerul Fondurilor Europene a publicat o listă cu 347 de școli și grădinițe care au latrina în curte. Acestea pot depune cereri de finanțare pentru a cumpăra containere sanitare, însă după data de 5 octombrie. În realitate, sunt peste 800 de școli cu toaleta în curte, spunea ministrul Educație într-o emisiune tv. Și acestea pot depune cereri de finanțare, cu un aviz prealabil de la Ministerul Educației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net