În timp ce numărul cazurilor noi de Covid-19 crește alarmant, turiștii de pe Litoral nu par să mai ia în serios pandemia. Pe promenada de la Mamaia a fost aglomerație ca în vremurile bune, deși pericolul e departe de a fi trecut. Zeci de oameni au fost filmați dansând în horă și nerespectând regulile de distanțare socială.


Zeci de turiști au încins o horă în fața unei terase din Mamaia, sâmbătă (20 iunie). Nimeni nu purta mască de protecție sau mănuși. Oamenii au format un cerc și s-au distrat pe muzica săltăreașă, asta în timp ce în România numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus depășește zilnic 300 de bolnavi. Specialiștii se tem că vom vedea în curând un al doilea val la noi în țară.

Focar de Covid-19 în județul Constanța

În zona promenadei, acolo unde s-au plimbat mii de turiști în acest weekend, nu au fost văzute forțele de ordine. Asta în condițiile în care în județul Constanța este din nou alertă COVID. Primăria și-a suspendat programul cu publicul după ce depistarea unui focar în instituție, relatează realitatea.net. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, în Constanța au fost confirmate 352 de cazuri de îmbolnăvire.

Tot sâmbătă, în Vama Veche a fost închisă o terasă după ce o angajată a fost confirmată cu Covid-19.

 

 

Loading...