Miliardarul Astra, bolnav doar la tribunal?

Ultima actualizare:

    Fotografii: Eduard Enea
Fotografii: Eduard Enea

Şi bogaţii plâng câteodată! Mai ales când ajung în sala de judecată. Miliardarul Dan Grigore Adamescu nu varsă lacrimi în faţa magistraţilor, dar ia o mină de om lovit de soartă, încercând să impresioneze asistenţa din scaunul lui cu rotile, pe care, culmea, îl foloseşte doar când merge la proces.

Cum trec pe la DNA sau prin sălile de judecată, toţi bogaţii ţării devin automat “bolnavi”. Ultimul exemplu, şeful Astra, Dan Adamescu, în vârstă de 67 de ani. 

Luni, magnatul a ajuns la Curtea Supremă, pentru a fi audiat în procesul în care este condamnat în primă fază la patru ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. În haine cernite, neajutorat şi plin de mâhnire. Aşa a apărut Adamescu la judecată. A fost scos pe braţe din maşină şi pus cu greu în scaunul cu rotile, asemenea unui om cu grave probleme locomotorii. Ciudat e că în 12 septembrie, când nu ştia că este filmat, Adamescu se mişca destul de natural şi nu avea nevoie nici de ajutor, dar nici de performantul scaun cu rotile. Mai mult, era tot numai un zâmbet.

Adamescu e acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. Sentinţa primită de afacerist, în februarie 2015, a fost atacată, iar apelul e judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Afaceristul a ajuns după gratii în 6 iunie 2014, iar la 30 august a fost plasat în arest la domiciliu. Cel supranumit şeful consignaţiilor din România a apelat prima dată la scaunul cu rotile anul trecut, în octombrie, când le-a cerut magistraţilor înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Atunci, Adamenescu nici nu ştia să folosească aparatul cu comenzi electronice şi a fost ajutat de un body-guard pentru a-şi găsi direcţia potrivită. 

Azi are termen şi în procesul de divorţ


    Carmen Adamescu
Carmen Adamescu

Adamescu nu riscă să-şi piardă doar libertatea, ci şi jumătate din avere. După 12 ani de căsnicie, Carmen Adamescu a intentat divorţ şi vrea jumătate din averea afaceristului. Primul termen de judecată are loc astăzi la Judecătoria Sectorului 1. În 2013, Adamescu era al doilea miliardar al ţării, cu o avere estimată la 950 milioane de euro. După ce au apărut probleme cu justiţia, averea s-a înjumătăţit. Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, care a intrat în faliment, şi Unirea Shopping Center. Cei doi au câte un copil din căsătorii anterioare, astfel că fraţii vitregi ar putea conduce în viitor imperiul lui Adamescu.

1,8 milioane de români au rămas cu poliţele Astra în aer

Carmen Adamescu
Carmen Adamescu

Falimentul Astra Asigurări a lăsat cu ochii-n soare nu mai puţin de 1,8 milioane de români, care şi-au asigurat maşinile sau casele la această companie şi nu ştiu dacă îşi vor recupera banii. Îi linişteşte însă şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, care susţine că persoanele care au poliţe de asigurări la Astra vor fi despăgubite de Fondul de Garantare a Asiguraţilor. „Valoarea rezervelor de despăgubire e de 650 milioane de lei. Impactul pe care l-am calculat noi este de 700 de milioane de lei, iar Fondul are un miliard de lei”, a afirmat Mişu Negriţoiu, şeful ASF. El a mai spus că plafonul de despăgubire la care un asigurat are dreptul este de 450.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net