Miliardarul Beny Steinmetz, care vrea aurul de la Roșia Montană, reţinut

Ultima actualizare:

    Benjamin Steinmetz a fost reținut pentru că a mituit oficiali din Guineea
Benjamin Steinmetz a fost reținut pentru că a mituit oficiali din Guineea

Omul de afaceri israelian Benjamin Steinmetz a fost reţinut la Tel Aviv. El este audiat într-un dosar de corupţie, bănuit că a mituit mai mulţi oficiali din Guineea. Și în țara noastră este urmărit penal.

Miliardarul israelian este bănuit de dare de mită și spălare de bani în cazul unul proiect de minerit în Guineea și este audiat la acestămoră în țara lui natală.

Benjamin Steinmetz a avut afaceri în zeci de ţări, pe mai multe continente, inclusiv în România. Stenogramele din dosarul retrocedărilor ilegale, în care sunt inculpați Remus Truică, Andrei Marcovici și Dan Andronic, dezvăluie prezența în gruparea infracțională a lui Steinmetz.

A rânvit la aurul din Apuseni

Cea mai importantă țintă a lui Steinmetz, a cărei avere se ridică la 3,5 miliarde de dolari, o reprezintă aurul din Apuseni, în special cel de la Roșia Montană.

El, împreună cu oamenii de afaceri americani Seth Klarman şi John Paulson controlează compania Gabriel Resources, cea care a încercat să dezvolte o mină de aur în țara noastră, care implica distrugerea a patru vârfuri de munte.

Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, cu puternice conexiuni în lumea politică și de afaceri, a dezvoltat afaceri cu Steinmetz.

Truică a cumpărat, potrivit România Curată, de pe bursa din Toronto unul dintre pachetele importante de acțiuni corporației care vroia să dea drumul la zăcământul aurifer de la Roșia Montană.

Truică apare ca asociat cu 50% în firma BRG Residencial Consulting Services SRL, restul de 50% aparţinând unui offshore din BVI, Riverside Real Estate Corp Ltd din Insulele Virgine Britanice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net