Omul de afaceri israelian Benjamin Steinmetz a fost reţinut la Tel Aviv. El este audiat într-un dosar de corupţie, bănuit că a mituit mai mulţi oficiali din Guineea. Și în țara noastră este urmărit penal.


Miliardarul israelian este bănuit de dare de mită și spălare de bani în cazul unul proiect de minerit în Guineea și este audiat la acestămoră în țara lui natală.

Benjamin Steinmetz a avut afaceri în zeci de ţări, pe mai multe continente, inclusiv în România. Stenogramele din dosarul retrocedărilor ilegale, în care sunt inculpați Remus Truică, Andrei Marcovici și Dan Andronic, dezvăluie prezența în gruparea infracțională a lui Steinmetz.

A rânvit la aurul din Apuseni

Cea mai importantă țintă a lui Steinmetz, a cărei avere se ridică la 3,5 miliarde de dolari, o reprezintă aurul din Apuseni, în special cel de la Roșia Montană.

El, împreună cu oamenii de afaceri americani Seth Klarman şi John Paulson controlează compania Gabriel Resources, cea care a încercat să dezvolte o mină de aur în țara noastră, care implica distrugerea a patru vârfuri de munte.

Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, cu puternice conexiuni în lumea politică și de afaceri, a dezvoltat afaceri cu Steinmetz.

Truică a cumpărat, potrivit România Curată, de pe bursa din Toronto unul dintre pachetele importante de acțiuni corporației care vroia să dea drumul la zăcământul aurifer de la Roșia Montană.

Truică apare ca asociat cu 50% în firma BRG Residencial Consulting Services SRL, restul de 50% aparţinând unui offshore din BVI, Riverside Real Estate Corp Ltd din Insulele Virgine Britanice.

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: